- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 7
Úspešne som syntetizoval nitroetán, ale nie čistý môžem vyrobiť p2np s nečistým nitroetánom.
HIGGS BOSSON
Expert
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 884
Záleží na tom, aký špinavý je váš nitroetán. Skúste v rámci experimentu vložiť niekoľko gramov do mikrovlnnej rúry.
↑View previous replies…
Pridajte 215 ml absolútneho etanolu
Po dokončení pridávania pomaly pridajte 108 ml (2 móly) kyseliny sírovej. Zahrievajte na 80 stupňov počas 2,5 hodiny.
Vypnite teplo a ochlaďte zmes
Umiestnite ju na dosku, potom vezmite 200 gramov uhličitanu sodného a pridávajte ho, kým sa nevyrovná pH 8
Potom počkajte niekoľko hodín, kým uhličitan sodný dobre zreaguje. Bez pridania vody je tam málo etanolu. Nechajte ho odparovať do vzduchu
Výťažok je 290 gramov
Zmiešané móly etylsulfátu sodného
Mól síranu sodného
Použil som 2 móly kyseliny sírovej, čím vznikol jeden mól etylsulfátu
Jeden mol kyseliny sírovej zostane nezreagovaný
Síran sodný, na tom nezáleží, nič neoddeľujte. Všetko vložte a pridajte 1 mol dusitanu sodného 103 g s 50 ml vody a začnite destilovať.
Po dokončení pridávania pomaly pridajte 108 ml (2 móly) kyseliny sírovej. Zahrievajte na 80 stupňov počas 2,5 hodiny.
Vypnite teplo a ochlaďte zmes
Umiestnite ju na dosku, potom vezmite 200 gramov uhličitanu sodného a pridávajte ho, kým sa nevyrovná pH 8
Potom počkajte niekoľko hodín, kým uhličitan sodný dobre zreaguje. Bez pridania vody je tam málo etanolu. Nechajte ho odparovať do vzduchu
Výťažok je 290 gramov
Zmiešané móly etylsulfátu sodného
Mól síranu sodného
Použil som 2 móly kyseliny sírovej, čím vznikol jeden mól etylsulfátu
Jeden mol kyseliny sírovej zostane nezreagovaný
Síran sodný, na tom nezáleží, nič neoddeľujte. Všetko vložte a pridajte 1 mol dusitanu sodného 103 g s 50 ml vody a začnite destilovať.