Zacząłem od 10 gramów prekursora (CAS 52190-28-0), który rozpuściłem w 50 ml DCM, a następnie dobrze wymieszałem ręcznie łyżką, aż prekursor został prawidłowo rozpuszczony, a następnie dodałem 20 ml 40% wodnego roztworu metyloaminy do rozpuszczonego prekursora i w bardzo krótkim czasie po ręcznym wymieszaniu łyżką utworzyły się 2 warstwy, Oddzieliłem warstwę wodną od bazy za pomocą pipety i dodałem 6ml octanu etylu do warstwy wodnej po krótkim mieszaniu dodałem ponownie warstwę wodną, którą wymieszałem z octanem etylu do bazy, następnie dodałem 10 ml wody do bazy, aby ją przemyć i mieszałem, aż utworzyły się 2 warstwy, ale przed dodaniem wody również utworzyły się 2 warstwy, po usunięciu wodnej warstwy bazy dodałem 2 gramy siarczanu magnezu i pozostawiłem na chwilę do wyschnięcia, następnie sprawdziłem pH i wynosiło 7, Następnie przygotowałem 9 ml roztworu 35-38% laboratoryjnego kwasu solnego z 1 ml acetonu i dobrze wymieszałem, a następnie dodałem roztwór kropla po kropli do zasady i za każdym razem sprawdzałem pH, które nadal wynosiło 7, a następnie dodałem trochę więcej roztworu i pH było mniejsze niż 1, zamiast tego powinno wynosić 5,5. W sumie dodałem około 5 ml roztworu i przekroczyłem ilość, następnie wziąłem bibułę filtracyjną, przefiltrowałem ją i podobno zostawiłem suchy chlorowodorek metylonu, następnie wykonałem test antynarkotykowy metylonu i myślę, że nie był pozytywny, nie mam pojęcia.