- Reaction score
- 46
Druga partia wyprodukowana, jakość na najwyższym poziomie, testerzy woleli ją od krążących tabletek mdma.
Jedną kwestią jest to, że użyto 50 g 52190 i uzyskano tylko 7 gr produktu końcowego. Być może używaliśmy hcl metyloaminy zmieszanej z wodorotlenkiem sodu w roztworze dcm, prawdopodobnie ulatnia się zbyt dużo gazu metyloaminowego. 40% roztwór metyloaminy jest nadal w drodze, więc wydajność może się poprawić do tego czasu. Nie robiłem też ekstrakcji z warstwy wodnej, więc to też wyjaśnia. Czy użycie mieszadła magnetycznego również doprowadziłoby do gorszej wydajności?
Edycja: Dodaję również HCl bezpośrednio do DCM z roztworem wolnej zasady po wysuszeniu siarczanem sodu. Czy DCM należy odparować próżniowo, a następnie dodać HCl z acetonem, w jaki sposób doprowadzi to do innego wyniku niż metoda, którą stosowałem do tej pory?
Kolejną rzeczą, która mnie ciekawi, jest sposób oddzielania warstw za pomocą wiader? Rozumiem, że przy mniejszych ilościach można to zrobić za pomocą lejka rozdzielającego, ale w przypadku wiader wydaje się to trudniejsze do prawidłowego wykonania.