Kanoyu berbat ettim. Filtre üzerindeki karışımı temizledim ve çözünmeyen çökeltiyi attım. Tekrar reaktöre döktüm.
25'lik NaOH çözeltisi ekledim. İki katman oluştu. Yarım saat dinlendirdim. üst tabaka sarı (Ipa/baz). alt tabaka şeffaf (su tabakası).
Sulu tabakayı bir şişeye damlattım. Ipa ekliyorum, katmanlar oluşuyor. Yarım saat dinlendiriyorum.
Üst katman şeffaf (baz/Ipa) ihtiyacım olan şey. Sulu tabakadan ekstrakte edilen bazı döner buharlaştırıcıya koyuyorum. Soğutma 8 derece, vakum açık, banyo sıcaklığı 80 derece, ipa burada buharlaşmaya başlıyor.
Ipa buharlaştırıcı bazını bir bardağa döküyorum. bu baz (şeffaf) ile ne yapmalıyım?? Ipa / baz karışımına dökersem ne olur??? neden bunu yapmak zorundasınız?
ve sarı tabakayı (baz/Ipa) reaktöre dökün. 3 litre IPA/baz karışımı. ipa'yı nasıl azaltabilirim??? bu aynı zamanda rotovap mı? çünkü reaktörde 80 derecede buharlaştırmaya başlarsam, Ipa kondansatörden damlıyor. bununla ilgili sorunum, kırmızı olması ve kokunun gitmesi. Sanırım her şeyi berbat ettim.