- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
Grafikte bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Eğer L+-tartarik asit kullanırsanız (daha ucuz ve bulunması daha kolay) D enantiyomeri (amph,Meth) göründüğü gibi katı halde değil çözeltide olacaktır.
Eğer D-tartarik asit kullanırsanız (daha pahalı ve bulunması zor) D enantiyomeri (amph,Meth) katı halde olacaktır.
Teşekkürler.
Eğer L+-tartarik asit kullanırsanız (daha ucuz ve bulunması daha kolay) D enantiyomeri (amph,Meth) göründüğü gibi katı halde değil çözeltide olacaktır.
Eğer D-tartarik asit kullanırsanız (daha pahalı ve bulunması zor) D enantiyomeri (amph,Meth) katı halde olacaktır.
Teşekkürler.
G.Patton
Expert
- Solutions
- 3
- Reaction score
- 2,870
- Deals
- 1
Şeması doğru. Tuz katı halde çökeltilir. Fark yok, d-amfetamin l-tartarik asit tuzu veya l-amfetamin d-tartarik tuzu. Asidi değiştirebilir ve aşağıdaki prosedürlerle katı halde farklı izomer elde edebilirsiniz.
Not: Aynı şey metamfetamin için de geçerlidir.
Not: Aynı şey metamfetamin için de geçerlidir.
↑View previous replies…
- Reaction score
- 18
Resim 18'in altında ne demek istiyorsunuz?
"d-amfetamini ilave bir miktar d-tartarik asit ile çökeltiyoruz". Kullandığınız d tartarik asidin l amfetamin d tartarik tuzunu çöktürdüğünü sanıyordum. Çözeltide kalan d amfetamini nasıl çöktürecek?
"d-amfetamini ilave bir miktar d-tartarik asit ile çökeltiyoruz". Kullandığınız d tartarik asidin l amfetamin d tartarik tuzunu çöktürdüğünü sanıyordum. Çözeltide kalan d amfetamini nasıl çöktürecek?
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
D-tartrik istenen enantiyomeri çözeltide bırakır, bu durumda katınız artık atığınızdır, L-tartarik (yaygın olan) için tam tersi, daha sonra istediğiniz asitle çökeltirsiniz. Bu iki işlem sırasında sülfat veya fosfata ulaşırsınız, çünkü tartratlar depolanamaz
- Reaction score
- 18
Bunu anlıyorum. Ancak yayınlanan prosedürü okursanız, işte burada.
"5 ml petrol eteri ile ekstrakte edin ve çözeltiyi ısıtın, karışıma alkol çözeltisinde 2,45 g d-tartarik asit ekleyin. Daha sonra tamamen çözünene kadar alkol ekleyin ve karıştırarak soğutun. L-amfetamin d-tartarik tuzu çökelir. D-amfetamin çözeltide kalır. Verimi artırmak için l-amfetamin d-tartarik tuzu çökeltisini metanol ile temizleme prosedürünü tekrarlayabilirsiniz."
Bir sonraki kısımdan bahsediyorum.
"D-amfetamini ilave bir miktar d-tartarik asit ile çökeltiyoruz. Çökeltiyi süzüyoruz, d-amfetamin bazını elde ediyoruz, pH = 11'e alkali ekliyoruz"
"5 ml petrol eteri ile ekstrakte edin ve çözeltiyi ısıtın, karışıma alkol çözeltisinde 2,45 g d-tartarik asit ekleyin. Daha sonra tamamen çözünene kadar alkol ekleyin ve karıştırarak soğutun. L-amfetamin d-tartarik tuzu çökelir. D-amfetamin çözeltide kalır. Verimi artırmak için l-amfetamin d-tartarik tuzu çökeltisini metanol ile temizleme prosedürünü tekrarlayabilirsiniz."
Bir sonraki kısımdan bahsediyorum.
"D-amfetamini ilave bir miktar d-tartarik asit ile çökeltiyoruz. Çökeltiyi süzüyoruz, d-amfetamin bazını elde ediyoruz, pH = 11'e alkali ekliyoruz"
- Reaction score
- 18
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
- Reaction score
- 18
G.Patton
Expert
- Solutions
- 3
- Reaction score
- 2,870
- Deals
- 1
- Reaction score
- 18
Tamam. Ama d amfetamini d tartarik asitle nasıl çöktürebilirsiniz?
l amfetamin d tartat ile aynı tartraik asidin bir önceki adımda
l amfetamin d tartat ile aynı tartraik asidin bir önceki adımda
- Reaction score
- 18
Bu konuda çok fazla kafa karışıklığı var. Umarım videonuz bu konuya biraz ışık tutar.
- Reaction score
- 18