İzomerler ve tartarik asit

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
661
Deals
8
Grafikte bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Eğer L+-tartarik asit kullanırsanız (daha ucuz ve bulunması daha kolay) D enantiyomeri (amph,Meth) göründüğü gibi katı halde değil çözeltide olacaktır.
Eğer D-tartarik asit kullanırsanız (daha pahalı ve bulunması zor) D enantiyomeri (amph,Meth) katı halde olacaktır.
Teşekkürler.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Şeması doğru. Tuz katı halde çökeltilir. Fark yok, d-amfetamin l-tartarik asit tuzu veya l-amfetamin d-tartarik tuzu. Asidi değiştirebilir ve aşağıdaki prosedürlerle katı halde farklı izomer elde edebilirsiniz.

Not: Aynı şey metamfetamin için de geçerlidir.

View previous replies…

Ihml

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
17
Patton değilim ama: kullanılan efedrin bir bitkiden elde edilmiş olsaydı sadece D-meth üretirdi, çünkü bitkiler doğal olarak sadece L-efedrin üretir (reaksiyondan sonra zıt enantiyomere dönüşür - bu durumda D-meth). Kimyasal olarak sentezlenmiş efedrin kullanılmışsa, rasemik met elde edersiniz, çünkü efedrin sentezi stereospesifik değildir.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,095
Deals
1
Bütün gece bilimsel çalışmaları ve patentleri taradım ve işte bulgularım

L(+) tartarik asit (2R,3R) doğal olarak oluşan izomerdir ve kiralitesi ir R,R olduğundan ışığı büker ve optik olarak aktiftir. D(-)(2S,3S) de optik olarak aktiftir. Bu 2 bileşik enantiyomerdir. Aynı kaynama, donma, sıcaklık, mol.wt. vb. değerlerini paylaşırlar.
Her ikisinin de diastereomeri mezo tartarik asittir. (2R,3S veya 2S,3R) 2 mezo enantiyomerdir.
Bir bileşiği optik olarak aktif yapan şey ışığı bükmesidir. Işığı bükmesini sağlayan nedir? Karbon sübstitüentlerinin düzensiz bir düzleme sahip olması. Örneğin L(+)tartarik asit aktiftir. Işığı sağa ve sağa büker (sağ diyorum ama sadece referans olarak sağ kullanıyorum). D(-) tartarik asit ile aynıdır, ışığı "sola sola" büker. Mezo tartarik asit kiraldir ancak optik olarak aktif değildir. Çünkü (örneğin) 2R,3s, net 0°'lik bir kazanç için ışığı tekrar sola doğru büker.
Optik olarak aktif bileşiklerden bahsetmemizin nedeni, aktif bileşiklerin daha yüksek bir erime noktasına ve daha yüksek bir kaynama noktasına sahip olmasıdır. Buna bakmanın bir başka yolu da daha yüksek bir sıcaklıkta katılaşmalarıdır (kristalleşmeleri). Evet, optik olarak aktif bir bileşik inaktif bir bileşikten önce kristalleşir. Şimdi asıl konuya gelelim.
Eğer D(ss) tartarik asit kullanırsanız, D-(S) Metamfetamin optik olarak aktiftir (S,S,S) ve L(R) Metamfetamin değildir, (R,R,S)
Bunun tersi de doğrudur. Tartarik asidin doğal izomerini kullanırsanız, önce levo-metamfetamin kristalleşir, bu nedenle doğal tartarik asit kullanırsanız, kristaller çöptür. Yeniden işleme. Ana likör Dextro-meth içerir.
Eğer rasemik meth üzerinde rasemik D,L-tartarik asit kullanırsanız, rasemik Metamfetamin tartratı kristalize edersiniz. Zamanınızı boşa harcamışsınız.
Buluşun özeti; bir tartarik asit izomeri kullanın ve eğer D-kristalleri istiyorsanız, D tartarik asidi kullanın. Aksi takdirde L kullanın ve kristalleri filtreleyin.
Bu gerçekleri tartışmaya geldiğinizde referanslarınızı getirin.

View previous replies…

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
D tartarik tuzu "L amph d tartrate" iken L tartarik tuzu "D amph L tartrate" olur diyorsunuz. Bu doğru mu?

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Çok güzel açıkladınız ve size %100 katılıyorum. Şunu da eklemek isterim: Levo-metamfetamin tratrat soğuk metanolde çözünmez (Çok düşük). L-metamfetamin tratratı yıkamak için kullanın. Yıkamaya başladıktan sonra, nihai d-metamfetamin verimim yaklaşık %5 arttı. Ayrıca kiraliteyi ölçmek için bir polarimetre de şiddetle tavsiye edilir. Gerekirse kendiniz de yapabilirsiniz.

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Uzman statüsündeki bir üye, her iki izomeri ayırmak için DL tartarik asit kullanılmasını öneriyor, yani DL tartarik asit D amph/meth tartratı tuzlayacak ve L amph/meth tartratı alkol ana liköründe çözecektir. DL tartarik asit kullanarak D amph/meth elde etmenin mümkün olduğunu düşünüyor musunuz? Şimdilik sadece L tartarik asit elde edebiliyorum. Yakında çözünürlüğü gerçekleştirmeyi ve saf D meth elde etmeyi umuyorum.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Benim için d,L tartarik asit işe yaramadı, L-tartarik asit en etkili ve en ucuz olanı.
Şöyle bir olasılık da var: dibenzoil tartarik asit yoluyla, kiral ayırma tek geçişte en yüksektir, ancak fiyat açısından da en yüksektir. Ancak dibenzoil tartarik asit için bir sentez yayınladım

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,095
Deals
1
O zamandan beri L tartarik'in sterik engelleme nedeniyle D meth'e bağlanmayacağını ve bunun tersinin de geçerli olduğunu öğrendim. Amfetamin için de aynı şeyin geçerli olup olmadığından emin değilim. Eğer öyleyse, o zaman L-amp-L-tartrate od D-amp-D-tartrate'dir çünkü bunlar optik olarak aktif izomerlerdir. Eğer 1L,2D veya 1D,2L varsa net rotasyon 0'dır. Optik olarak aktif olmak için her iki kiral karbonun da aynı yöne dönmesi gerekir.

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Yani D & L'yi ayırmak ve saf D amph/meth elde etmek için L tartarik kullanamam, bunu mu söylüyorsunuz? DL tartarik asit aynı amaç için kullanılabilir mi?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,095
Deals
1
Hayır, ben öyle bir şey demedim. L veya D tartarik asit kullanabilirsiniz, eğer L kullanırsanız, bir asit tuzu olan L-meth L-tartrate ( ve D-meth bazına sahip olursunuz. Tuz polar olmayan çözücüden çökelir ve onu süzersiniz ve reaksiyon karışımı hala D'yi tutar, hcl yapabilirsiniz (hcl kiral değildir, bu yüzden açıkça her ikisine de bağlanır). D yartarik kullanırsanız, A) çok daha pahalıdır, 2) izlenir, VI) tartratı soymanız ve hcl'lemeniz gerekir

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Tamam, aslında ben de öyle düşünmüştüm. Video insanların kafasını karıştırıyor gibi görünüyor çünkü çözünürlük için DL kullanılmış. Açıklama için teşekkürler