- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 39
Pri tem sem naletel na težavo. Sledil sem članku. Po dodajanju natrijevega etoksida sem eno uro mešal v strogo brezvodnem okolju pod 10 °C. Nato sem začel dvigovati temperaturo na 60 °C, da bi se pripravil na možnost enournega mešanja. Toda po nekaj segrevanja se je temperatura v napravi spontano nekontrolirano in hitro dvignila in že po nekaj minutah je moj termometer pokazal preboj 130 °C, zato bi rad vprašal, ali je to normalno? Ali se je s tem že kdo srečal? na prvi sliki je postopek enournega mešanja pod 10 °C po dodajanju natrijevega etoksida. Na napravo sem vstavil sušilno cevko, napolnjeno z brezvodnim magnezijevim sulfatom, da bi ohranil brezvodne pogoje. Ker lahko moja naprava za kroženje samo hladi, sem drugo stopnjo segrevanja prenesel v erlenmajerico. Metoda segrevanja je segrevanje v oljni kopeli, vendar sem samo za nekaj minut uporabil temperaturo 65 °C in temperatura v erlenmajerici je bila nenadzorovana. Z naraščanjem temperatura na termometru zelo hitro preseže 130 ℃, tako hitro, da nimam niti časa, da bi v cevi kondenzatorja začel kroženje kondenzirane vode, in potem nastane stanje, kot je prikazano na drugi sliki.
Last edited by a moderator:
G.Patton
Expert
- Solutions
- 3
- Reaction score
- 2,858
- Deals
- 1
Pozdravljeni, ali se je samovžig dogajal naglo ali počasi? To je precej zanimivo.
↑View previous replies…
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 39
Mislim, da natrijev klorid morda ne bo več učinkovit, saj je pri ekstrakciji z diklorometanom diklorometan nenormalno v zgornjem sloju, kar pomeni, da je gostota vodne plasti že zelo visoka in da ga natrijev klorid morda ne bo mogel več ekstrahirati. Povečajte gostoto. ker imam tudi rotacijski uparjalnik, ki omogoča recikliranje topil v velikem obsegu, nimam veliko stroškov z uporabo reagentov za ekstrakcijo topil v velikih količinah.
glede patenta sem našel patent, objavljen leta 2009, in ga kupil. Njegov postopek je videti zelo zrel in preprost. Načrtujem, da bom to metodo preizkusil, ko bodo prispeli dodani reagenti. Surovini sta še vedno benzaldehid in 2-metilkloropropionat.
glede patenta sem našel patent, objavljen leta 2009, in ga kupil. Njegov postopek je videti zelo zrel in preprost. Načrtujem, da bom to metodo preizkusil, ko bodo prispeli dodani reagenti. Surovini sta še vedno benzaldehid in 2-metilkloropropionat.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 39
Gre za patent, za katerega je bila vložena prijava na Kitajskem. Zdi se, da je področje veljavnosti samo na Kitajskem, angleške različice celotnega besedila pa ni, zato številke DOI tega patenta nisem našel. Izvirno besedilo je napisano v kitajščini, založnik pa je iz podjetja Modern Times, mesto Xi'an, provinca Shaanxi, China Institute of Chemistry, telefonska številka in elektronski naslov, ki ju je pustil avtor, sta 029-88291460 in [email protected]. Lahko pa ste pozorni na vsebino, ki jo bom objavil v nadaljevanju. Ko bom preveril zanesljivost tega postopka, bom objavil vse podrobne postopke in previdnostne ukrepe. To bo trajalo približno teden dni ali več.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 39
- Reaction score
- 18
Samo objavite patent, saj prosite za pomoč pri patentu, ki ga nihče ne more videti
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 39
Objavila sem postopek in prakso patentiranja.
Patentiran postopek od benzaldehida do glicidil estra BMK do P2P
V tem članku vam predstavljam patentiran postopek sinteze od benzaldehida do BMK glicidil estra do P2P. Ta postopek izhaja iz patenta, objavljenega leta 2009. V izvirnem besedilu je bil za sintezo 4-metoksibenzaldehida uporabljen 4-metoksifenilaceton. Zamenjal sem ga z benzaldehidom za sintezo...
bbgate.com