- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 27
To je skvelé.
Prečo si myslíte, že vám mraznička poskytla počas kryštalizácie čudné výsledky?
ako dobre sa podľa vás táto metóda škáluje?
Prečo si myslíte, že vám mraznička poskytla počas kryštalizácie čudné výsledky?
ako dobre sa podľa vás táto metóda škáluje?
- Language
- 🇩🇪
- Reaction score
- 74
Kvôli vode, keď jej mrzne, odkiaľ by mali pochádzať kryštály?
Normálna chladnička možno funguje, ale mám v nej potraviny a nechcem ju vždy čistiť.
Skutočne som vyskúšal veľmi veľa spôsobov, ako sa dostať k finálnemu produktu, a tiež som premrhal veľa rozpúšťadiel a 2b3c, ale spôsob, ktorý som opísal, mi fungoval lepšie ako ostatné pokusy.
Takmer som sa z tých rôznych metód pomiatol, všade okolo stáli rôzne malé misky s rôznymi zmesami, vždy som sledoval, ktorá sa vyvíja dobre a ktorá nie.
Napríklad, keď dáte do kryštalizačnej vody/prášku ľadovú ipu, hneď vám vzniknú nejaké biele kryštáliky, ale nie sú číre a je ich len trošku, sp musíte znova kryštalizovať a zvyšok sa musí odparovať, pozrite si posledný obrázok.
Ďalšie 3 obrázky ukazujú, čo sa deje s rm v mojom mrazničke, stáva sa z neho pevná hmota, ktorá sa pri izbovej teplote topí, ale žiadne kryštáliky.
Normálna chladnička možno funguje, ale mám v nej potraviny a nechcem ju vždy čistiť.
Skutočne som vyskúšal veľmi veľa spôsobov, ako sa dostať k finálnemu produktu, a tiež som premrhal veľa rozpúšťadiel a 2b3c, ale spôsob, ktorý som opísal, mi fungoval lepšie ako ostatné pokusy.
Takmer som sa z tých rôznych metód pomiatol, všade okolo stáli rôzne malé misky s rôznymi zmesami, vždy som sledoval, ktorá sa vyvíja dobre a ktorá nie.
Napríklad, keď dáte do kryštalizačnej vody/prášku ľadovú ipu, hneď vám vzniknú nejaké biele kryštáliky, ale nie sú číre a je ich len trošku, sp musíte znova kryštalizovať a zvyšok sa musí odparovať, pozrite si posledný obrázok.
Ďalšie 3 obrázky ukazujú, čo sa deje s rm v mojom mrazničke, stáva sa z neho pevná hmota, ktorá sa pri izbovej teplote topí, ale žiadne kryštáliky.
Attachments
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 310
- By HerrHaber
There's also a method for 4MMC recrystallization which employs also NaCl (table salt) in most probably a larger amount of water along the product powder and IPA with also different ratios that you must check. Salty water has a much lower freezing point therefore letting the other component crystalize first since sodium salt is perhaps more water attached but the temperature must NOT reach -18*C or any lower at all costs since salt will also start crystalizing and the more it stays the more salt in the stuff. Hope it helped, I may seek it out for you if you don't find it, cheers!