Sokszor használtam etil-acetátot és acetonitrilt rekriszt. de csak a met tisztítására ( nem a kristályok létrehozására, ahogyan azt leírták).
Etil-acetátot használva soha nem tudtam teljesen feloldani 100% -ban a forrásponton, függetlenül attól, hogy mennyi felesleget használtam. Mégis, nagyon tiszta metet hagy maga után, különösen azt a kis százalékot, amely valójában kikristályosodik, miután a kezdeti oldatot leszűrték és a szűrletet a fagyasztóba tették. Az acetonitril valóban mindent felold ( nem tudom a szokásos arányt, de amint lesz rá lehetőségem, jegyzetelek, hogy megosszam), de önmagában nem távolítja el az összes színező szennyeződést, de ha valaki aktív szenet ad hozzá és egy nagy porózus forró üveg buchnerben celiten keresztül szűri ( nincs szűrőpapír, hogy gyorsan el tudjon folyni) (különben a pórusokban megszilárdulhat és meg is fog szilárdulni és eltömíti az egészet, keveredik a celit csapadékkal, igazi igazi rendetlenséget okoz, azt tanácsolom, hogy kísérletezzünk mielőtt felskálázzuk).
Most a kérdésemre, az MDMA enantiomereket szét kell választani, hogy nagy, üveges kristályok keletkezzenek?