Кратка актуализация: Втората реколта даде още 24,81 г, като по този начин общият добив е 335,57 г или 85,94 % на база м/м. Лошо? Много съм доволен от резултатите.
@tucoXxX: Като се вземе предвид допълнителният добив, ще ви трябват 1000*500/335,57, което се равнява на 1490 г от бромокетон.
@w2x3f5: Уважавам мнението ти, но не съм съгласен с него. Температурата не може да бъде твърде висока, тъй като при други маршрути с различни разтворители се използват по-високи температури. РМ не е кипял, бих го нарекъл лек рефлукс.
Също така се съмнявам, че продължителността от 2,5 часа е твърде дълга, тъй като в РМ все още имаше следи от нереагирал бромокетон. И цветът на суровия продукт изглежда по-тъмен, отколкото е в действителност.
Няколко думи за преследвача на ултрачист 4-MMC. Добре известен е парадоксът, че ултрачистите вещества имат по-малко желани ефекти от други с някои примеси. Това е особено вярно за 4-метилметакатинона, известен още като мефедрон. Знам за какво говоря, тъй като синтезирах веществото по пътя, който официалните LE звена по целия свят използват като стандарт за тестване (поне те го направиха преди няколко години). Маршрутът използва MeHCl и триетиламин, като след реакцията беше проведена а/б екстракция и след това веществото беше утаено от разтвор на бутанол с етер и прекристализирано от THF. Резултатът беше над 99 % чист продукт, а сега познайте как се получи по отношение на биологичните изследвания? Бинго! Некачествен и много слабһттр://.....
Приложената снимка показва вече два пъти промития продукт. Предполагам, че ефектът, който може да произведе, вече е по-нисък, отколкото от първия.
Внимавайте, хора!