Bunu
adresini sorgulamak olarak algılamıyorum. Burada birbirimize bilgi konusunda yardımcı olmak için bulunuyoruz. Bu dönüşümü denemediğim için (ne rasemik ne de D-amfetaminden) sadece Rhodium'un notlarına güvenebilirim.
Bu arada ben olsam sadece rasemik amfetamin kullanırdım, çünkü Metamfetamin de amfetaminle aynı yöntemlerle çözülebilir ve nihai sonuçlar bilinmezken neden değerli D izomeri riske atılsın.
"Formaldehit ve Alüminyum Amalgam
N-Metil-amfetaminler, karşılık gelen amfetaminin formaldehit ile reaksiyonu ve asit yokluğunda indirgenmesi ile hazırlanmıştır. Böylece, 350 ml alkol ve fazla miktarda alüminyum amalgam içinde 1 mol serbest amfetamin (136 g) ve 1 mol sulu formaldehit (81 ml %37 veya 75 ml %40) karışımı birkaç saat boyunca indirgendi, su eklendi, alüminyum hidroksit süzüldü, çözelti asitlendirildi ve buharlaştırıldı ve serbest baz alkali vasıtasıyla ayrıldı ve hidroklorüre dönüştürülmüş fenil-N-metilizopropilamin elde edildi, mp 140°C.
Benzer şekilde, alüminyum ve 1 mol formaldehit içeren alkolde 70 g d-amfetamin, fosfat tuzuna dönüştürülen d-metamfetamin vermiştir. 1-Fenil-2-aminopropanol de benzer şekilde efedrin vermiştir.
(Vurgular bana ait.)
Her neyse, yine de bu sentezi gerçekten denemiş ve bununla ilgili gerçek hayat deneyimi olan herkesi deneyimlerini paylaşmaya davet ediyorum. Bir noktada deneyeceğim, ancak çok fazla malzeme ve zamanı feda etmeden önce gerçekten işe yaradığını bilmek harika olurdu. Diğer seçenek P2NP'den başlayarak imine indirgemek ve daha sonra asidik ortamda P2P'ye hidrolize etmektir, ancak bu daha sonra P2P'nin metilamin ile daha fazla aminasyonunu içerir ki bence zaten bir tane olduğu için aşırıdır (benzaldehitin nitroetan ile yoğunlaşmasını takiben). Benim kullanacağım yöntem ayrıca, örneğin demir katalizör üzerinde indirgemek için oldukça fazla Asetik asit gerektirir ve ardından asitle hidrolize olur. Bunu deneyen kimse yoksa, bir karşılaştırma yapacağım ve forum üyelerine bildireceğim.