İlk başta 40 g Kratom tozunu 200 mL %5'lik asetik asitte çözmeye çalıştım, bu beklendiği gibi işe yaramadı çünkü hala katıydı ve çözünmüş durumda değildi, bu yüzden 200 mL daha asit ekledim ve karışımı manyetik bir karıştırıcıda birkaç dakika karıştırdım. Daha sonra 200 mL ılık/sıcak destile su ekledim ve 5-10 dakika daha karıştırdım.
Daha sonra NaOH çözeltisini hazırladım (ancak destile su yerine normal su ile çünkü NaOH çözeltisindeki suyun da destile olması gerektiğini düşünmemiştim
) ve 300 mL kadar ekledim, çünkü ilk başta çözeltide daha az NaOH kullandım ve pH o kadar hızlı artmadı. Son pH ölçümü 12-13 civarındaydı ve çözelti koyu kırmızıdan kahverengimsi bir renge dönüştü.
Bundan sonra çözeltiyi yaklaşık bir saat karıştırdım ve manyetik karıştırma tablasındaki ısıtma plakası ile sıcak tuttum.
Daha sonra iyice karıştırılmış yaklaşık 40 mL toluen ekledim ve iki fazın birkaç dakika ayrılmasına izin verdim. Toluen fazını bir Pastörpipet ile aldım (bu çok zor bir işlemdi, bir dahaki sefere ayırma hunisi kullanacağım) ve düz bir Glas pyrex içine damlattım. 40mL toluen ile iki kez daha ekstrakte ettim.
Çözücünün gece boyunca dışarıda buharlaşmasına izin verdim ve sonra kalan ince tabakayı bir jiletle sıyırdım. Bir P
Gönderdiğim resimdekinden biraz daha koyu olan toz.
Tozu 20 mL aseton içinde çözdüm, süzdüm ve tekrar Glas pyrex üzerine koydum. Aseton çözüldükten sonra, ana yazıda tarif ettiğiniz gibi çiçek kokan, içinde birkaç kristal bulunan bu turuncu tozu elde ettim. Henüz tartmadım çünkü daha iyi kristaller elde etmeyi umarak başka bir Aceton yıkaması yapmak istiyorum.