Prejel sem nekaj zasebnih sporočil z vprašanji o razmerjih mojega postopka in menim, da je bolje, da to pojasnim v javni objavi, saj boste tako razumeli, zakaj in kako sem to naredil:
To pomeni, da v mojem reaktorju ni mogoče mešati manj kot 10 l tekočine, kar pomeni, da se manj kot 10 l tekočine ne more mešati.
2- Na dan sinteze sem imel samo 500gr NaBH4, kar pomeni 3,478-krat manj produkta kot v prvotni sintezi (1739gr Nabh4).
3- Če izračunaš razmerja prvotne sinteze, deljeno s 3,478, ne bo min 10 l, ki jih potrebujem za svoj reaktor, zato sem se odločil, da vsa razmerja naredim s 3,478, razen mešanice vode in IPA, ker to ne bi vplivalo na postopek, le na čas destilacije. Uporabil sem mešanico vode in IPA (18L)/3,478=5,175L*2.
4- Skratka, zaradi moje zaloge NaBH4 sem naredil natančno prvotna razmerja, razdeljena na 3,478, razen mešanice vode in IPA, ki sem jo uporabil dvakrat toliko, kot bi jo moral uporabiti, da bi jo lahko premešal v reaktorju.
V naslednji seriji bom ponovno reproduciral točno ta postopek s slikami, da pokažem, kako so uteži, količine in donos točno tako, kot sem podrobno opisal, v naslednji seriji naslednje serije bom to naredil točno prvotno sintezo, da preverim, ali se donos spremeni, vendar sem praktično prepričan, da se ne bi spremenil.
Hvala.