- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 168
Razmerje je poljubno izbirno, bodisi 1:1 1:4 ali 1:10. Redkejša kot je žveplova kislina, več raztopine je potrebne za nevtralizacijo. Nekateri uporabljajo tudi dve različni raztopini, na začetku 1:1, ko se približuje pH6, pa vzamejo redkejšo raztopino, saj je tako lažje prilagoditi pH6 brez prevelikega zakisanja. Upoštevajte, da gostejša kot je raztopina H2SO4, večja je nevarnost začasne zakisanosti, zato morate raztopino dodajati zelo počasi, da se temu izognete.
- Reaction score
- 0
Vedno znova in znova se zakisujem... Mislil sem, da bo obarjanje takojšnje, zato sem še naprej dodajal kislino in ko sem preveril, je bila 1, rdeča. Poskušal sem jo vrniti nazaj z dodajanjem več acetona, vendar so potem začeli nastajati kristali. Na tej točki ne vem, kaj naj naredim, ali naj začnem znova ali filtriram. Kakšne so posledice prevelikega zakisanja in kaj lahko storite, da to popravite.
- Reaction score
- 112
če je presežek kisline, verjetno obstaja samo en način za rešitev tega vprašanja: ponovno opraviti ABE. preprosto izpiranje v acetonu ne bo pomagalo.