- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 77
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 89
46 g benzald. (~95%) + 36,8 g MEK + 45 g acid clorhidric (18%). 100°C până la 115°C grade.
Timp: 4 ore.
Cred că voi folosi aceste cantități de acum încolo, pentru că nu am obținut niciodată o fază organică atât de mare și nu a trebuit să pun mult mai mulți reactivi. Aveam de gând să pun mai întâi toți reactivii în aceeași cantitate ca înainte, dar când am pus accidental 45 g de acid clorhidric, deși trebuia să pun aceleași 30 g. Așa că am mai adăugat și ceilalți reactivi la amestec.
Cantitatea de MEK a fost proporțional mai mică, pentru că am rămas fără ea, dar nu a durut deloc, pentru că judecând după mărimea fazei organice, a fost un lucru bun. Acum am încălzit și la temperaturi puțin mai mari. Am încercat să încălzesc și la grade 120-130°C, dar după mai multe experimente am ajuns la acel grad de aproximativ 100°C. Temperaturile mai scăzute au redus randamentul.
Timp: 4 ore.
Cred că voi folosi aceste cantități de acum încolo, pentru că nu am obținut niciodată o fază organică atât de mare și nu a trebuit să pun mult mai mulți reactivi. Aveam de gând să pun mai întâi toți reactivii în aceeași cantitate ca înainte, dar când am pus accidental 45 g de acid clorhidric, deși trebuia să pun aceleași 30 g. Așa că am mai adăugat și ceilalți reactivi la amestec.
Cantitatea de MEK a fost proporțional mai mică, pentru că am rămas fără ea, dar nu a durut deloc, pentru că judecând după mărimea fazei organice, a fost un lucru bun. Acum am încălzit și la temperaturi puțin mai mari. Am încercat să încălzesc și la grade 120-130°C, dar după mai multe experimente am ajuns la acel grad de aproximativ 100°C. Temperaturile mai scăzute au redus randamentul.
↑View previous replies…
- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,107
- Deals
- 1
Tocmai am calculat stoichometria prin mol. Și 31.229g de mek este =46g benzaldehidă, iar când consideri că benzaldehida este 95%, obții 29.668
- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,107
- Deals
- 1
și mek cântărește 0,8g ml deciooo 37,85ml 36,8g mek= 46MLși 46g de benzaldehidă este 48,02ml. Trebuie să mă întâlnesc cu băiatul în autobuz, apoi mă voi întoarce să termin această problemă de matematică. O fac doar ca să exersez, deoarece trebuie să-mi îmbunătățesc matematica la chimie. Este și mai descurajant când schimbi între volum și greutate, probabil că este și discutabil, dar vreau doar să o întorc în capul meu și să mă uit la ea pentru că este probabil ceva de care voi avea nevoie în viitor
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 89
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 77