Zabieram mój telefon wszędzie, gdzie idę, ale równie dobrze mogę zostawić go w domu, ponieważ nie lubię go używać, chyba że jestem w pełni wolny. ludzie są na mnie źli, ponieważ zostawiam ich na ponad 5 godzin, ale... to nie jest sprawa osobista. nie chodzi o to, że ich nie lubię, po prostu mam życie poza moim telefonem i to jest trudne do zrozumienia dla większości ludzi. Tak, dzisiaj ludzie są bardziej dostępni niż kiedykolwiek, ale łatwość dostępu niekoniecznie oznacza, że nie są zajęci. to nawet nie jest tak, że ludzie wysyłają mi SMS-y o czymś ważnym. jeśli to poważna sytuacja, możesz porozmawiać ze mną osobiście... nie zamierzam przerywać tego, co robię, aby odpowiedzieć na ten "zabawny" film, który mi wysłałeś. spierdalaj.
Nienawidzę tej kultury "och, musisz ciągle rozmawiać ze swoim partnerem / przyjaciółmi". to bardzo nowa rzecz i nikomu nie pomaga. związki działały dobrze, jeśli nie lepiej, przed nowoczesnymi smartfonami i mediami społecznościowymi. tak wiele związków jest dysfunkcyjnych, ponieważ ludzie oczekują, że ich partnerzy porzucą wszystko, aby wysłać im SMS-a. NIE przyłapiesz mnie na robieniu tego gówna dla mężczyzny i nie oczekuję, że ktokolwiek zrobi to dla mnie. partner powinien być priorytetem, ale nigdy priorytetem. jeśli ktoś nie jest w stanie tego uszanować, nie zasługuje na to, aby w ogóle być w twoim życiu.