Szia!
Most végeztem el ezt a szintézist, és a hozam 60%+ (némi aceton még mindig a fagyasztóban), ami nem rossz, figyelembe véve, hogy egy bizonyos ponton a reakciómassza kiömlött (túlmelegedett és elkezdett tágulni). Gyorsan lehűtöttem, majd egy reflux kondenzátort tartottam fent a reakció hátralévő részében (az eredeti leírás ezt nem említi). A P2NP egy részének hozzáadását követő hőnövekedésben van némi késleltetés, amit figyelembe kell venni, túl gyorsan adtam hozzá egy további adagot. Egy hideg fürdő praktikus. A végtermék bioteszt szempontjából nagyon hatékony, sav-bázis extrakciót végzek, hogy lássam, van-e más vegyi anyag is a végtermék. Van egy enyhe, határozott szag, amelyet a Cu szagához közeli szagként azonosítok talán?, amely az 5X acetonos mosás és a nagyon fehér, tiszta kinézetű termék ellenére is megmarad.
Arra lennék kíváncsi, hogy van-e itt valaki, aki le tudná írni a pontos reakciót, hogy mi történik ebben a szintézisben. A CuCl2 szerepe nem világos számomra és az sem, hogy a H atomok hogyan mozognak stb. Nagyon hasznos lenne, ha kicsit részletesebben elmagyaráznák a reakciót. Elnézést, ha ez már szóba került, láttam a téma nagy részét, de mostanában nem volt lehetőségem bepótolni. Köszönöm.