Nagu te ütlesite, ei näe ma pildil oleva logo tõttu mehhanismi lõpptoodet, kuid mehhanismi skeemi järgi tundub, et N ja süsiniku C1 vahel moodustub kaksikside. Kui minu oletus pildi kohta on õige, siis teie esitatud pilt toetab minu hüpoteesi, et amfetamiini ja formaldehüüdi vahelises reaktsioonis tekib imiini vaheühenduses kaksikside N ja metüülsüsiniku vahel ning EI N ja alfa-süsiniku vahel.
Kui teie poolt esitatud mehhanismi pildil on midagi muud varjatud logo all, siis palun saatke link, kus ma saan näha skeemi ilma logota, sest ma tahaksin seda näha, aga see näib siiski toetavat seda, mida ma varem ütlesin.
Samas ei ole minu mehhaaniline arusaamine tipptasemel ja kindlasti puudub mul asjatundlikkus. Kas teil on aimu, kuidas saab ülaltoodud mehhanismi abil tekitada N ja alfa-süsiniku vahel kaksiksideme, arvestades, et H2O lahkumisrühma moodustav O on seotud formaldehüüdi C1-süsiniku külge, mis on esitatud mehhanismi skeemil?
Mis puutub "usaldusväärsetesse andmetesse" stereospetsiifilisuse kohta, siis mul ei ole muid andmeid kui see, et algses Rhodiumi artiklis väidetakse, et süntees on stereospetsiifiline, nagu üks teine liige ütles teema alguses vastuste 1. leheküljel, siin:
https://www.erowid.org/archive/rhodium/chemistry/amphetamine.methylation.html.
Ülaltoodud artiklis väidetakse, et imiini moodustamine d-amfetamiiniga ja redutseerimine annab d-metamfetamiini. Arvestades, et praegu näidatud struktuur (3) on identne fenüülatsetoon-metüülamiini imiiniga, mille redutseerimisel saadakse raseemiline toode, on selge, et üks neist kahest peab olema vale, või?
Kas amfetamiin-formaldehüüdi imiin erineb fenüülatsetoon-metüülamiini imiinist või ei ole reaktsioon stereospetsiifiline, nagu on märgitud Rhodium'i allikas.
Keegi, kellel on piisavad vahendid, võiks ehk katsetada reaktsiooni erinevate amfetamiini optiliste segudega ja teatada sellest, kuid ma ei suuda neid andmeid koguda.
Tänan teid vastuste eest.