- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 77
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 89
46 г. бенгалски език. (~95%) + 36,8 g MEK + 45 g солна киселина (18%). 100°C до 115°C градуса.
Време: 4 часа.
Мисля, че оттук нататък ще използвам тези количества, защото никога не съм получавал толкова голяма органична фаза, а и не се наложи да слагам много повече реагенти. Щях да сложа първо всички реагенти в същото количество, както преди, но когато случайно сложих 45 г солна киселина, въпреки че трябваше да сложа същите 30 г. Затова добавих повече и от другите реагенти към сместа.
Количеството МЕК беше пропорционално по-малко, защото свърши, но това изобщо не навреди, защото, съдейки по размера на органичната фаза, това беше добре. Сега също така загрявах при малко по-високи температури. Опитах се да загрявам и в градуси 120-130°C, но след няколко експеримента в крайна сметка се спрях на тази степен от около 100°C. По-ниските температури намалиха добивите.
Време: 4 часа.
Мисля, че оттук нататък ще използвам тези количества, защото никога не съм получавал толкова голяма органична фаза, а и не се наложи да слагам много повече реагенти. Щях да сложа първо всички реагенти в същото количество, както преди, но когато случайно сложих 45 г солна киселина, въпреки че трябваше да сложа същите 30 г. Затова добавих повече и от другите реагенти към сместа.
Количеството МЕК беше пропорционално по-малко, защото свърши, но това изобщо не навреди, защото, съдейки по размера на органичната фаза, това беше добре. Сега също така загрявах при малко по-високи температури. Опитах се да загрявам и в градуси 120-130°C, но след няколко експеримента в крайна сметка се спрях на тази степен от около 100°C. По-ниските температури намалиха добивите.
↑View previous replies…
- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,106
- Deals
- 1
Аз просто фигурирам в стехиометрията по мол. И 31,229 g mek е =46 g бензалдехид, а когато вземете предвид, че бензалдехидът е 95%, получавате 29,668
- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,106
- Deals
- 1
и mek тежи 0,8 g ml soooo 37,85 ml 36,8 g mek= 46MLand 46 g бензалдехид е 48,02 ml. Трябва да посрещна момчето в автобуса, а след това ще се върна, за да довърша тази задача по математика. Правя го само за упражнение, тъй като трябва да подобря математиката си по химия. Още по-обезсърчително е, когато превключваш между обем и тегло, сигурно е и безсмислено, но просто искам да го обърна в главата си и да го разгледам, защото това вероятно ще ми трябва в бъдеще
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 89
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 77