Öncelikle, 500 g 2b4m'yi çözmek için 1 L benzen kullanıyorum ve başlangıçta tamamen çözünemiyor, bu yüzden çözünene kadar biraz ısıtıyorum, bundan sonra çözelti ılık ama kaynar değil. 10L yuvarlak tabanlı balon kullandım
2. NaOH aq çözeltisini hazırlıyorum (300g NaOH ve 600ml su, sadece çözünmesine yetecek kadar), oda sıcaklığına soğumaya bırakıyorum, sonra 1. kısım çözeltiye ekliyorum. Bir kerede ekledikten hemen sonra, biraz koyu kahverengi yağ çıkıyor, sonra karıştırmaya başlıyorum, her şey kahverengiye dönüyor ve biraz duman çıkarıyor (çok az), sonra hemen sıcaklığı ölçüyorum, 40-45 derece civarında. Ve karıştırmayı asla bırakmıyorum.
3. 400 g MA.HCI hazırladım, çok küçük porsiyonlar halinde ekledim, her seferinde yaklaşık 10-20 g, bitirmem yaklaşık 2 saat sürdü, çünkü sıcaklığı 45 civarında tutuyorum. Ve altta NaCI'nin birikmeye devam ettiğini görebiliyorum ve alttan da bazı kabarcıklar geliyor. Tüm MA.HCI'yi ekledikten sonra, sıcaklık kendi kendine düşene kadar karıştırmaya devam ediyorum.
4. NaCI'yi süzüyorum ve iki kez suyla yıkıyorum, tüm çözücü hala karanlık, sonra 5:1 aseton ve HCI ile ph5'e kadar asitleştirmeye devam ediyorum, iğne ile damla damla. Ama hala karanlık.
Yanlış bir şey yaptığımdan korkuyorum, aslında bu cevabı yazdığım sürece, o karanlık çözelti şu anda buzdolabımda 3-4 saattir oturuyor. Bu konuda gerçekten yardım bekliyorum, yarın bir sonuç alabilmem için dua ediyorum, saygılarımla.