Merhaba, yardıma ihtiyacım var! Rasemik amfetamini çözmek için Rusznak yöntemini denedim. İşte Erowid'deki tek bilgi, makaleyi aramaya çalıştım ama hiçbir şey bulamadım:
60 ml benzen içinde 0,1 mol (13,52 g.) fenilizopropilamin (veya 14,92 g. metamfetamin bazı), 30 ml su içinde 0,05 mol d-tartarik asit (7,50 g.) ve 3 ml su içinde 2 g sodyum hidroksit (reaktif sınıfı veya titre edilmiş eşdeğeri) karışımı aralıklı çalkalama ile 4 saat tutuldu ve organik faz %98 L-fenilizopropilamin vermek üzere buharlaştırıldı. Sulu faz pH 13'te benzen ile ekstrakte edildi ve %96 D-enantiyomeri vermek üzere buharlaştırıldı.
Açıklamaya kıyasla yarı miktarlarda kullandım. Her şey yolunda gitti, Amfetamini çözdüm, sonra 30 ml
Toluen ile baz ekstrakte ettim (benzenim yoktu - sorun bu olabilir mi?), sonra diğer bileşenleri ekledim ve yaklaşık 4 saat beklettim. Bir miktar çökelti oluştu, ancak ayırma hunisinde biraz çalkalamanın yardımcı olmayacağı bir şey yoktu. Sulu faz ayrıldı ve PH 13'e kadar alkali verildi. Suyun üzerinde güzel bir baz tabakası oluştu, bu noktada her şeyin yolunda olduğunu düşündüm. Baz 30 ml Toluen ile ekstrakte edildi, ancak aseton-sülfürik asit eklendiğinde sadece orta derecede bir çökelme oldu, bu da artmadı, daha ziyade beherin dibinde küçük bir sülfürik asit - su tabakası oluştuğunda kaybolmaya başladı.
Umarım elde edilen D-Amfetamin'i nasıl kaydedebilirim? Ayrıca tüm aşamaları kaydettim, böylece birisi daha önce bir hataya işaret ederse, geri dönebilirim. Bu çok güzel ve kolay bir yöntem ve bence iyi gitti, sadece muhtemelen sondaki basit ekstraksiyonda bazı korkunç hatalar yaptım. Aslında son ekstraksiyona başlamadan önce Patton'un ekstraksiyon konusunu tekrar okumak istedim ama çok heyecanlandım ve öylece devam ettim.
Her türlü yardım takdir edilecektir.
İpuçlarım:
- asetonum susuz değildi - asetonu dün NaSO4 üzerinde damıttım ve kapalı bir şişede tutuldu, ancak dondurucuda değil
- su içeren sülfürik asit (oldukça konsantredir ancak tam olarak emin değilim - %90-95 arasında)
- Asidi eklemeden önce Toluen'i kurutmalıydım - ya da belki biraz buharlaştırmalıydım?
- Toluen bir nedenden dolayı (benim bilmediğim) bu ekstraksiyon için doğru çözücü değil.
- Biraz alkali ekleyerek satın almayı tersine çevirmeli, sonra Toluen'i kurutmalı ve sonra buharlaşmasına izin vermeli miyim?