Sodyum bisülfit eklentisi yoluyla amin grubu saflaştırma bazları

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Geçenlerde bir RC topluluğunda amph grubu ve bisülfit eklentisi yoluyla 4mmc saflaştırması hakkında bir tartışma gördüm.

Orada bahsedilen molar oranlar göz önüne alındığında, bu yolun bir profesyonel tarafından geliştirildiğini sanmıyorum. Ancak tartışmak için buraya getirdim: belki dikkat etmeye değer.

Kısaca, aşağıdaki adımlarla açıklanmaktadır:

1. Baz NaOH ile ekstrakte edilir ve çözücü ile ayrılır (DCM, hekzan, vb.).
2. Sodyum bisülfit NaHSO3 su çözeltisi, çözücüde çözünmüş baza 1:4 veya hatta 1:5 (burada 1 baz ve 4 bisülfittir) gibi büyük molar oranlarda eklenir.
3. Bisülfit eklentisi hemen çöker ve ekstra çözücü ile yıkanır
4. Yıkanmış bisülfit eklentisi, aynı büyük molar oranlarda 1:4 karbonat sodyum Na2CO3 ilavesiyle baza geri döndü.
5. Baz ayrıştırıldı
6. İş tamamlandı

Bu yolun 4mmc'nin yanı sıra meth ve amph grubu için de uygun olduğu söyleniyor.

Prensibi anlıyorum: sodyum bisülfit zayıf asidik özelliklere sahiptir ve bazı bazları DCM, eter, hekzan ve su gibi çözücülerde açıkça çöken bir sodyum eklentisine dönüştürebilir. Ancak bu tür sodyum bisülfit kullanımı için iyi bilinen bir protokol bulamadım.

Yine de, eczacılık üretiminde sodyum adükt oluşumunun bu yolunun (farklı çözücülerle) kullanıldığı birkaç iyi bilinen protokol vardır, ancak genellikle ketonların saflaştırılması içindir.

Bu yol hakkında uzmanlardan herhangi bir görüş var mı?

Last edited:

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,080
Deals
1
Ben bir uzman değilim, hatta hevesli bir meraklı bile değilim ama bunu yazan kişinin de öyle olmadığından şüpheleniyorum. Anladığım kadarıyla sülfit katyonu, sülfürik asidin eşlenik bazının eşlenik bazıdır. Bana göre bu, çok fazla Lewis asidi oluşturmayacağı anlamına geliyor. Metaller.
Belki de tamamen yanılmışımdır. Benden yorum yapmamı istediniz, ben de yaklaşık 30 dakikamı ilgili genetiğe bakarak geçirdim ve bunun uygulanabilir olduğunu görmüyorum

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Evet, ben de bu konuda daha fazla okudum ve anlamaya çalıştım. Görünüşe göre, en azından burada tanıtıldığı gibi, tamamen anlamsız.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,080
Deals
1
Aslında sanırım anladım. Bahsettiğiniz şey, bir sülfonat yapmak için özellikle bir aldehide sodyum bisülfit eklemek gibi görünüyor. Bu, önerdiğiniz şeye uyan ve işe yarayan iyi bilinen bir reaksiyondur. Birçok aldehit ilaç haline gelir ve bir sülfonat bana bir Lewis asidi gibi geliyor

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Ancak her şekilde, sodyum bisülfit hem aminler hem de ketonlarla reaksiyona girer. Ve muhtemelen diğer organik bileşiklerle de (safsızlıklar). Hepsini bisülfit eklentilerine dönüştürüyoruz, sonra tekrar eski haline getiriyoruz. Dolayısıyla, organik bileşikleri ayırmayı hedefliyorsak işe yaramaz gibi görünüyor.
Ancak inorganik bileşikler için iyi çalışacaktır. Ama yine de, baz ekstraksiyonu bunun için yeterlidir.

Last edited:

2-79-790125

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
21
Sorumu göndermek için mantıklı bir yer gibi görünüyor........

Safrole, Benzoquinone, Palladium Chloride'in Wacker Oksidasyonundan başarılı MDP2P sentezini test etmem gerekiyor (Strike'ın Total Synthesis II, Methylman ve Dr. Drool'un modifikasyonları ve muhtemelen bir düzine başka kaynak tarafından desteklenen Bright Star'ın tarifi)
Bu benim ilk denememdi ve acınacak derecede düşük bir verimle sonuçlandı, bu yüzden MDP2P'den çözücüyü yavaşça damıtmanın son adımıyla bile uğraşmadım. Dondurucuda duruyor.

İlk soru - MDP2P'yi doymuş sodyum bisülfit çözeltisine damlatmanın bir çökeltiye neden olacağı konusunda hemfikir miyiz?
2. soru - MDP2P'nin damlatılması hala RM (reaksiyon karışımı) çözücüsü ile karıştırılırsa aynı çökelti potansiyel olarak ortaya çıkar mı yoksa önce MDP2P'yi çözücüden izole etmek kritik midir?
Soru #3 - doymuş sodyum bisülfit çözeltisi hazırlama konusunda herhangi bir ipucu var mı?
Soru #4 - MDP2P'yi izole etmek/arındırmak için hangisi daha kolaydır? MDP2P'yi izole etmek için çözücüyü damıtmak mı yoksa tüm MDP2P/çözücü karışımını doymuş sodyum bisülfite ekledikten sonra MDP2P çökeltisini filtrelemek mi?