Ureditev (18.): Dajte se jebati DDOSER. Moj srednji prst je usmerjen vate, medtem ko je moj kurac usmerjen v tvojo mater.
Pravkar je postalo desetkrat težje odstraniti obstoječo povezavo z Dreadom. Verjetno boste še vedno imeli težave s časovno omejitvijo (zdaj še bolj) pri dostopu do Dreada, vendar zgrabite novo identiteto in upajmo, da boste prišli do captcha. Še vedno bo počasnejši, kot bi si želel, kmalu bom izboljšal ta postopek uvajanja okoli obroča, ki ga bo v bistvu nemogoče zrušiti (razen če omrežje Tor pade). To je vsaj upanje.
Prav tako bi rad izrekel veliko zahvalo za količino podpore, ki smo jo dobili med tem izpadom. Ljudje nas ne marajo tako zelo, kot mi ne maramo, da se to zgodi. Zaradi tega je vse vredno, ko vse opravimo. Več dni bomo delali na stabilizaciji tega procesa, da bi ohranili visok čas delovanja in izboljšali dosegljivost.
Zanimivo je videti spremembo v omrežju Tor, ko se je začel napad na Dread:
https://metrics.torproject.org/torperf-failures.html?start=2022-09-01&end=2022-09-18 (metrike zaostajajo za približno dva dni). Ne bo veliko bolje, dokler se napad ne bo ustavil ali dokler se ne bo zgodil POW. V omrežju Tor potrebujemo še približno 800 varovalnih vozlišč, tako da če lahko samo del ljudi v skupnosti odpre eno varovalno vozlišče, jih bomo imeli več kot dovolj. Navodila za to si lahko ogledate
tukaj. Pazite, da ne odprete preveč varovalnih vozlišč hkrati z istim podomrežjem IP ali gostiteljem (označena bodo kot slaba vozlišča in ne bodo dodana!). Če želite, da je Dread na spletu, je to najboljša stvar, ki jo lahko naredite za nas. Te okvare vezja tako zelo zmotijo delovanje v ozadju.
To je bitka in omrežje Tor je meja.