Res ne morem povedati, kako vesel sem, da sem to naredil, ker nimam nobenega znanstvenega znanja - razen osnovnega srednješolskega kemijskega znanja (ki mu nisem posvečal nobene pozornosti in sem bil v skupini "neumnih otrok - ni moglo biti tako, da nas preprosto ni zanimalo!"). In še pomembnejše informacije, saj sem velikokrat izvajal ekstrakcije lubja, vendar sem ugotovil, da moram o tem razmišljati kot o popolnoma drugačnem postopku, in tudi v delih, kjer sem sprva mislil, da jih lahko primerjam, jih v resnici nisem mogel - najbližje ekstrakciji je predzadnji korak, v katerem mi je sinteza povedala, naj preprosto izparim ves heksan, vendar sem jo spremenil, da bi izvedel obarjanje z zamrzovanjem, saj sem vedel, da gre za ogljikovodik in da je nafta skupek različnih ne specifičnih ogljikovodikov in sem dal 2+2 skupaj.
Res mi je bilo lažje, če sem vedel, da je to popolnoma ločen postopek...
Če bi se vrnil v preteklost - ali če to berete in si mislite, da bo ceneje, če bom postavil cel laboratorij in iz nič sintetiziral DMT za prodajo - ali celo za zaužitje, vam lahko zagotovim, da ni tako. Že ves čas pravim, da to ni razlog, zakaj to počnem ... to je osebno iskanje znanja.
Predstavljam si tudi, da bi večina ljudi, ki bi to poskušala storiti, to počela v prostem času, morda v laboratoriju, v katerem delate, ali pa ste študent kemije ali celo podiplomski študent in opravljate malo dodatnega "dela" na strani - TO je lahko tudi cenejše, toda začeti iz nič? Ne... ne trudite se, sploh ne za prvo sintezo.
Če bi se AKTUALNO potrudil primerjati strukture DMT-ja z nečim, kot je meskalin - verjetno bi videl, da je meskalin preprostejša molekula, tudi nekateri psihedelični amfetamini bi bili zanimivi - zato se obotavljam uporabiti majhno količino nitroetana, ki ga imam, in narediti standardni r-amfet.
Kakorkoli že - to nameravam poskusiti v večjem obsegu, vendar bi rad videl, ali lahko iz prvotnega olja iz predhodne faze dobim še nekaj več...
To ni tako elegantna kemija kot indolna pot, bi rekel, ampak je veliko lažja, in zanimalo bi me, ali bi se ob uporabi STAB-a v kislih pogojih lažje kristaliziralo na koncu, ker je bil ta del absolutna bolečina!
Če upoštevam, da nimam primernega laboratorijskega eksikatorja, me je to verjetno nekoliko upočasnilo, prav tako pa ne poznam razlike med vakuumskim eksikatorjem in vakuumsko komoro! Tako sem zadnji del malo pokvaril, tako da nisem potegnil tako močnega vakuuma, kot bi si želel, vendar je sedel na vrhu mojega kamina pri 50c....To je delovalo in, kot lahko vidite danes zjutraj, sem končno ostal z voščeno snovjo za strganje na dnu in kristali, ki so nastali iz zamrzovalnika ob robu.
Naslednjič bi namesto čaše poskusil uporabiti posodo za kristalizacijo in poskrbel, da bi to počel tudi v topli oljni kopeli, da bi čim bolj upočasnil proces ohlajanja.
In še več heptana! Uporabil sem n-heptan, ker je bil edini, ki sem ga našel, vendar sem se danes naučil več o heptanu in zdaj razumem, zakaj nekatere druge tovrstne sinteze uporabljajo 1,2-heksan, ki je pravzaprav vrsta heptana.
Žal -
je res tako, da več ko se naučim, manj vem!!!