Najprej uporabim 1 L benzena za raztapljanje 500 g 2b4m, ki se na začetku ne more popolnoma raztopiti, zato ga malo segrevam, dokler se ne raztopi, nato je raztopina topla, vendar ne vre. Uporabil sem 10-litrsko bučko z okroglim dnom
2. Pripravim aq raztopino NaOH (300 g NaOH in 600 ml vode, ravno toliko, da se raztopi), pustim, da se ohladi na sobno temperaturo, nato jo dodam raztopini dela 1. Takoj po tem, ko jo dodam naenkrat, se pojavi nekaj temno rjavega olja, nato začnem mešati, vse skupaj se obarva rjavo in sprosti nekaj dima (le malo), nato takoj izmerim temperaturo, ki je približno 40-45 stopinj. In nikoli ne preneham z mešanjem.
3. Pripravim 400 g MA.HCI, dodajam ga v zelo majhnih obrokih, vsakič približno 10-20 g, za končanje sem potreboval približno 2 uri, ker vzdržujem temperaturo okoli 45 stopinj. Vidim, da se na dnu kopiči NaCI in da se na dnu pojavlja tudi nekaj mehurčkov. Ko sem dodal ves MA.HCI, sem mešal, dokler se temperatura ni znižala.
4. Odfiltriram NaCI in ga dvakrat sperem z vodo, celotno topilo je še vedno temno, nato nadaljujem s kisanjem z acetonom in HCI v razmerju 5:1 do ph5, po kapljicah z iglo. Vendar je še vedno temno.
Bojim se, da sem naredil nekaj narobe, pravzaprav, dokler pišem ta odgovor, je ta temna raztopina trenutno že 3-4 ure v mojem hladilniku. Resnično iščem pomoč o tem, molim, da bi lahko jutri imel kakšen rezultat, lep pozdrav.