Da, gospod
@G.Patton
1) najprej sem dodal 100 g 4 mp v 3000 ml bučko s trojnim vratom, opremljeno z zgornjim mešalom in povratnim hladilnikom. tretje vratce je bilo zaprto. v vodni kopeli, ki je imela približno 60-65 °C
2) drugič sem dodal 1000 ml IPA.
3) tretjič sem dodal 54 gramov CUO v majhnih obrokih, da se vse skupaj dobro premeša (trajalo je približno 30 min).
4)nato sem dodal GRANULARNI JODIN 130 gramov v več obrokih (v približno 30 minutah)
5) nato sem vse skupaj pustil mešati pri 60-70° približno 20 ur, barva je postala svetla, nato sem se ustrašil in mislil, da je jod izhlapel, zato sem dodal še 30 gramov joda, nato sem ga pustil ponovno mešati 7 ur, skupaj več kot 27 ur.
6) nato sem vse izklopil in pustil, da se zmes usede, nato sem jo dekantiral v bučko (v RM je prišlo nekaj bakra ) pokril sem jo in pustil 10 ur na sobni temperaturi, nato sem prišel in videl, da se na črnem bakru tvori jodoketon.
7) jodoketon se je tvoril okoli bakrenih delcev.
8) Marvin je predlagal, da maso segrejem, da se keton stopi brez vrenja, zato sem storil enako. segrel sem celotno maso z bakrom na 40-50 stopinj, ves jodoketon se je stopil v približno 15-20 minutah. nato sem pustil, da se usede. nato sem RM previdno odlil, ne da bi vanj spustil baker. RM sem ohladil na sobno temperaturo, jodoketon se je spet začel tvoriti. nato sem pokril in hranil v zamrzovalniku. v 12 urah je bilo jodoketona več kot prej.
@Marvin "Popcorn" Sutton
@G.Patton
Še enkrat najlepša hvala za vaše napotke in pomoč