4mmc kristalizacijska metoda bine

kinshasa99

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Poskusil sem kristalizacijo slanice v NaCl
23 g NaCl sem raztopil v 100 ml vode in
100 g 4mmc in ga dal v zamrzovalnik, vendar. metoda ni uspela.
Zdaj imam trdno snov 4mmc, pomešano z NaCl (soljo).
Ali kdo ve, kako ločiti sol od 4mmc?

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
U znebiti se morate vode. ostala vam bo mešanica NaCl + 4-mmc. nato dodajte IPA in zavrite (na 100 g mešanice 2 l IPA). 4-mmc se bo raztopil v IPA, NaCl pa bo ostal kot oborina. filtrirajte . nato destilirajte IPA. vendar se na splošno za to vrsto kristalizacije ne uporablja NaCl, temveč CaCl - bodite previdni)

subzero013

Don't buy from me
Resident
Reaction score
24
če vodni raztopini mef + voda dodamo malo klorovodikove kisline, ali ta običajno kristalizira pri negativni temperaturi v zamrzovalniku? pri - 16-20 stopinjah. ali voda ne bo zamrznila skupaj z mefom?

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
bo zamrznil

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
raztopite 4-mmc v vodki ali v mešanici vode + acetona (50 % / 50 %), potem ne bo zamrznil. vendar s to metodo ne boste dobili velikih kristalov. kristali bodo zelo majhni, kot snežinke

subzero013

Don't buy from me
Resident
Reaction score
24
V naslednji temi so zapisali, da pri -8 voda ne zamrzne, niso poskusili pri tej temperaturi? Ali je vredno verjeti? Kristali so zelo tesno drug ob drugem, videti so trdni

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
če je koncentracija 4-mmc v vodi 1 g na 1 ml ali več kot 1 g na 1 ml, potem pri -8C raztopina ne zamrzne. toda že pri -10C ali manj raztopina zamrzne.

george123

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Ko želim kristalizirati, moram počakati, da izhlapi vsa tekočina?Veliko osebja ostane v vodi?Koliko dni moram normalno čakati

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
10-15 ur. to je izohidrična metoda kristalizacije - do prenasičenosti raztopine pride zaradi padca temperature topila (vode). v vodi bo ostalo približno 10-20 % 4-mmc. zato vode ne zavržemo, ampak jo izparevamo, da izločimo preostali 4-mmc.

george123

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Vidim vaše metode, kako kristalizirati, vendar zakaj ljudje dajejo 2-3 ml na 1 g 4 MMC to bo razlika Kako veliki so kristali. več topila več 4 MMC ostane na vodi?

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
3-4 ml na 1 g - to velja za izotermno metodo - ko zaradi izhlapevanja topila dosežemo prenasičenost raztopine. dlje ko topilo izhlapeva, večja je velikost kristalov. vendar ta metoda zahteva zelo veliko časa - od 2 tednov do 2 mesecev (odvisno od sestave topila - razmerja voda/alkohol ali aceton).

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
ne. ta metoda je drugačna. z NaCl je želel znižati zmrzišče vode, da bi iz nje lažje obarjal 4-mmc hidroklorid. vendar sem se očitno zmotil. za znižanje zmrzišča vode se ne uporablja NaCl, ampak CaCl. 10-odstotna raztopina CaCl zniža zmrzišče vode na -20 C. NaCl zniža ledišče vode le na -3C

Last edited by a moderator:

subzero013

Don't buy from me
Resident
Reaction score
24
Ali kalcijev klorid pri temperaturi minus 20 kristalizira ali ne? Kakšen je torej pomen kristalizacije, če bo treba mefedron iz CaCl očistiti z drugo kristalizacijo? Lahko ga nadomestite z acetonom, tudi on bo znižal temperaturo zmrzovanja, potem pa ne bo treba ničesar ločiti.

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
CaCl pri temperaturi -20 C ne kristalizira in se ne obori (ostane v vodi). Tudi sam za znižanje ledišča vode raje uporabljam aceton - po mojem mnenju je to lažje in bolj priročno

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,151
Deals
1
3Y7eMz4RaB
1BmoclFY8v

Niste natančni, si oglejte te grafike.
Kot sem že dejal, je ta metoda videti neučinkovita

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
Hvala za informacije o pomoči!

subzero013

Don't buy from me
Resident
Reaction score
24
Izločanje soli z drugimi solmi je seveda vprašljiva možnost. Kljub temu lahko poskusite na majhnem številu. Povejte mi, kaj ste dosegli pri temperaturi minus 8 stopinj za kristalizacijo iz vode? V gospodinjskih zamrzovalnikih se temperatura začne pri minus 12-14, v laboratoriju pa pri minus 10. Ali se mi zdi slabo ali obstaja kakšen nestandardni način?

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
odgovor je preprost: zima, temperature pod ničlo ...

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
Tudi minus 10 ustreza