- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 54
Približne pred rokom, keď som dokončoval časť o kokaíne v Biblii pre užívateľov drog, som sa rozhodol zahrnúť krátku analýzu trhu v Spojenom kráľovstve s ohľadom na skutočný obsah, ako bol predložený známemu laboratóriu. Hoci to predstavuje situáciu len na jednom mieste v určitom čase, myslel som si, že by to mohlo byť zaujímavé.
.
.
NIEČO O VAŠOM KOKAÍNE
V jedno daždivé popoludnie som sa začal zaoberať obsahom vzoriek kokaínu predložených do známeho laboratória v Spojenom kráľovstve. V centre pozornosti bola otázka, čím sa kokaín bežne plní alebo krája (nezahŕňajúc iné bežné drogy).
Od septembra 2020 do apríla 2021 bolo predložených 162 vzoriek kokaínu. Z nich 50 (31 %) bolo uvedených výlučne ako kokaín, bez iného zaznamenaného obsahu. Zvyšok som rozdelil na dve skupiny: tie, ktoré vrátili jednu prímes, a tie, ktoré vrátili viacero prímesí. Výsledné údaje boli nasledovné:
Jeden prídavok (spolu 64 vzoriek):
21 (13,0 %) = benzoylekgonín
17 (10,5 %) = levamizol
10 (6,2 %) = norkokaín
7 (4,3 %) = benzokaín
6 (3,7 %) = fenacetín
1 (0,6 %) = paracetamol
1 (0,6 %) = metformín
1 (0,6 %) = lidokaín
Viacnásobné prídavky (spolu 48 vzoriek)
10 (6,2 %) = levamizol + benzoylekgonín
7 (4,3 %) = levamizol + norkokaín
5 (3,1 %) = levamizol + benzoylekgonín + norkokaín
4 (2,5 %) = benzoylekgonín + norkokaín
3 (1,9 %) = Benzoylecgonine + Ecgonine methyl ester
2 (1,2 %) = benzokaín + norkokaín
2 (1,2 %) = fenacetín + benzokaín
2 (1,2 %) = fenacetín + norkokaín
2 (1,2 %) = benzoylekgonín + norkokaín + metylester ekgonínu
1 (0,6 %) = levamizol + fenacetín
1 (0,6 %) = fenacetín + norkokaín + benzokaín
1 (0,6 %) = tropakokaín + norkokaín + benzoylekgonín + metylester ekgonínu
1 (0,6 %) = levamizol + norkokaín + benzokaín
1 (0,6 %) = levamizol + norkokaín + benzoylekgonín + tropakokaín
1 (0,6 %) = benzokaín + metylester ekgonínu
1 (0,6 %) = fenacetín + metylester ekgonínu + benzoylekgonín + kofeín + benzokaín
1 (0,6 %) = levamizol + metformín + norkokaín + benzoylekgonín
1 (0,6 %) = levamizol + benzoylekgonín + norkokaín + metylester ekgonínu
1 (0,6 %) = benzoylekgonín + prokaín + norkokaín + metylester ekgonínu
1 (0,6 %) = levamizol + benzoylekgonín + fenacetín + metylester ekgonínu
Treba poznamenať, že nie všetky tieto látky sú objemové alebo rezné: niektoré sú jednoducho výsledkom degradácie alebo výrobných problémov. Označovať ich ako prísady alebo aditíva pravdepodobne nie je najlepšia terminológia.
Neprekvapilo ma však, že levamizol sa umiestnil tak vysoko (prítomný v 28 % uvedených vzoriek); hoci to nebolo tak vysoko, ako som sa obával. Je všeobecne známe, že sa používa na liečbu parazitických červov a že je veľmi zlý nápad šnupať veľké objemy. Prekvapilo ma aj nízke umiestnenie lidokaínu, keďže som očakával, že bude hlavným anestetikom/činidlom. Možno sa opäť prejavuje môj vek, čo ma tiež vedie k zamysleniu, čo sa stalo s prokaínom.
.
Pripomínam: Bezplatnú kópiu PDF verzie knihy si môžete stiahnuť priamo z chemickej knižnice Breaking Bad tu:
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhn...yd.onion/resources/the-drug-users-bible.3477/.
.
.
NIEČO O VAŠOM KOKAÍNE
V jedno daždivé popoludnie som sa začal zaoberať obsahom vzoriek kokaínu predložených do známeho laboratória v Spojenom kráľovstve. V centre pozornosti bola otázka, čím sa kokaín bežne plní alebo krája (nezahŕňajúc iné bežné drogy).
Od septembra 2020 do apríla 2021 bolo predložených 162 vzoriek kokaínu. Z nich 50 (31 %) bolo uvedených výlučne ako kokaín, bez iného zaznamenaného obsahu. Zvyšok som rozdelil na dve skupiny: tie, ktoré vrátili jednu prímes, a tie, ktoré vrátili viacero prímesí. Výsledné údaje boli nasledovné:
Jeden prídavok (spolu 64 vzoriek):
21 (13,0 %) = benzoylekgonín
17 (10,5 %) = levamizol
10 (6,2 %) = norkokaín
7 (4,3 %) = benzokaín
6 (3,7 %) = fenacetín
1 (0,6 %) = paracetamol
1 (0,6 %) = metformín
1 (0,6 %) = lidokaín
Viacnásobné prídavky (spolu 48 vzoriek)
10 (6,2 %) = levamizol + benzoylekgonín
7 (4,3 %) = levamizol + norkokaín
5 (3,1 %) = levamizol + benzoylekgonín + norkokaín
4 (2,5 %) = benzoylekgonín + norkokaín
3 (1,9 %) = Benzoylecgonine + Ecgonine methyl ester
2 (1,2 %) = benzokaín + norkokaín
2 (1,2 %) = fenacetín + benzokaín
2 (1,2 %) = fenacetín + norkokaín
2 (1,2 %) = benzoylekgonín + norkokaín + metylester ekgonínu
1 (0,6 %) = levamizol + fenacetín
1 (0,6 %) = fenacetín + norkokaín + benzokaín
1 (0,6 %) = tropakokaín + norkokaín + benzoylekgonín + metylester ekgonínu
1 (0,6 %) = levamizol + norkokaín + benzokaín
1 (0,6 %) = levamizol + norkokaín + benzoylekgonín + tropakokaín
1 (0,6 %) = benzokaín + metylester ekgonínu
1 (0,6 %) = fenacetín + metylester ekgonínu + benzoylekgonín + kofeín + benzokaín
1 (0,6 %) = levamizol + metformín + norkokaín + benzoylekgonín
1 (0,6 %) = levamizol + benzoylekgonín + norkokaín + metylester ekgonínu
1 (0,6 %) = benzoylekgonín + prokaín + norkokaín + metylester ekgonínu
1 (0,6 %) = levamizol + benzoylekgonín + fenacetín + metylester ekgonínu
Treba poznamenať, že nie všetky tieto látky sú objemové alebo rezné: niektoré sú jednoducho výsledkom degradácie alebo výrobných problémov. Označovať ich ako prísady alebo aditíva pravdepodobne nie je najlepšia terminológia.
Neprekvapilo ma však, že levamizol sa umiestnil tak vysoko (prítomný v 28 % uvedených vzoriek); hoci to nebolo tak vysoko, ako som sa obával. Je všeobecne známe, že sa používa na liečbu parazitických červov a že je veľmi zlý nápad šnupať veľké objemy. Prekvapilo ma aj nízke umiestnenie lidokaínu, keďže som očakával, že bude hlavným anestetikom/činidlom. Možno sa opäť prejavuje môj vek, čo ma tiež vedie k zamysleniu, čo sa stalo s prokaínom.
.
Pripomínam: Bezplatnú kópiu PDF verzie knihy si môžete stiahnuť priamo z chemickej knižnice Breaking Bad tu:
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhn...yd.onion/resources/the-drug-users-bible.3477/.