@G.Patton
Dobrý deň. môžem použiť 15 % kyselinu sírovú na výrobu síranu amónneho z voľnej bázy? V Českej republike je používanie kyseliny sírovej veľmi obmedzené.
Môžete vykonať extrakciu a vysušiť jej extrakt nad MgSO4 alebo iným sušiacim činidlom. Neviem, odkiaľ ste, a žiadne o vašom trhu, nemôžem vám odpovedať o kyselinách. Kúpte si ju tu. Kyselinu sírovú môžete získať z akumulátorového elektrolytu Výroba koncentrovanej kyseliny sírovej doma
VEĽKÁ BRITÁNIA. Jediná vec, ktorá mi bráni v tom, aby som si sám vyrobil kyselinu sírovú, je časť čistenia, pretože si to vyžaduje varenie kyseliny sírovej pri vysokých teplotách. a zdá sa, že žiadni predajcovia tu nepredávajú čisté kyseliny.
Ahoj @G.Patton. Aký plyn sa pri tejto reakcii uvoľňuje? Na internete som čítal, že NaBH4 môže uvoľňovať plyn HCN? Myslím, že to nie je ten prípad, ale existuje nejaká možnosť, ako to môžem nešťastne urobiť? Čítal som, že NaBH4 reaguje s vodou aj tak, že uvoľňuje plyn H2. Aký plyn sa uvoľňuje pridaním P2NP do roztoku NaBH4 v IPA/vode? Ospravedlňujem sa, že mám príliš veľa otázok, ale nechcem sa zabiť nejakou hlúpou chybou.
Takže pre bezpečnosť je lepšie používať elektrický ohrievač ako propán-bután? Koľko vodíka sa vyrába? Málo alebo veľa? Problém je, že mám len propán-butánový ohrievač, urobím len asi 20 g P2NP. Je v tomto rozsahu nebezpečné používať propán-butánový ohrievač?
Áno, samozrejme
Môžete to vypočítať podľa reakčnej rovnice a molárnej konštanty plynu (22,4 l/mol).
Dôrazne neodporúčam používať otvorený plameň, pretože získate vodík a vaše laboratórium môže vybuchnúť.
Pochybnosti. Ak pri pridávaní roztoku NaOH dosiahne PH 11 pred pridaním celého roztoku, mám jeho pridávanie zastaviť? A ak pridáte viac roztoku NaOH, čím sa stane príliš zásaditým, vznikne problém? Ďakujem za pozornosť.
Môžem v tejto syntéze použiť 95 % etanol namiesto IPA? Verím, že by fungoval akýkoľvek čistý alkohol, ale nie je na škodu sa opýtať.
Aká by bola druhá a tretia najlepšia možnosť vo vzťahu k acetónu? Mám problém zohnať acetón.