Najskôr použijem benzén 1 l na rozpustenie 500 g 2b4m a na začiatku sa nemôže úplne rozpustiť, preto ho trochu zahrievam, kým sa nerozpustí, potom je roztok teplý, ale nie vriaci. Použil som 10l banku s okrúhlym dnom
2. Pripravím aq roztok NaOH (300 g NaOH a 600 ml vody, len toľko, aby sa rozpustil), nechám ho vychladnúť na izbovú teplotu, potom ho pridám k roztoku časti 1. Hneď po pridaní naraz vystúpi tmavohnedý olej, potom začnem miešať, všetko zhnedne a uvoľní sa trochu dymu (len trochu), potom hneď zmeriam teplotu, je okolo 40-45 stupňov. A nikdy neprestávam miešať.
3. Pripravím si 400 g MA.HCI, pridávam ho po veľmi malých dávkach, vždy asi 10-20 g, trvalo mi to asi 2 hodiny, pretože udržiavam teplotu okolo 45. A vidím, že na dne sa stále hromadí NaCI a z dna vychádzajú aj nejaké bublinky. Po pridaní všetkého MA.HCI stále miešam, kým teplota neklesne.
4. Odfiltrujem NaCI a dvakrát ho premyjem vodou, celé rozpúšťadlo je stále tmavé, potom pristúpim k okysleniu acetónom a HCI v pomere 5:1 až do ph5, po kvapkách pomocou ihly. Ale stále tmavé.
Obávam sa, že som niečo urobil zle, v skutočnosti, kým som napísal túto odpoveď, ten tmavý roztok momentálne sedí v mojej chladničke už 3-4 hodiny. Naozaj hľadám pomoc, modlím sa, aby som zajtra mohol mať nejaký výsledok, s pozdravom.