După cum ați spus, nu pot vedea produsul final al mecanismului din cauza logo-ului de pe imagine, dar se pare că dubla legătură se formează între N și carbonul C1 din diagrama mecanismului. Dacă presupunerea mea cu privire la fotografie este corectă, atunci fotografia pe care ați furnizat-o susține ipoteza mea că, în reacția dintre amfetamină și formaldehidă, intermediarul imină are o dublă legătură între N și carbonul metil și NU între N și carbonul alfa.
În cazul în care fotografia mecanismului pe care ați furnizat-o arată altceva sub logo-ul ocluziv, vă rog să trimiteți un link către locul unde pot vedea diagrama fără logo, deoarece aș dori să o văd, cu toate acestea, pare să susțină ceea ce am spus mai devreme.
Cu toate acestea, înțelegerea mea mecanică nu este de nivel superior și este cu siguranță lipsită de expertiză. Aveți vreo idee despre modul în care mecanismul de mai sus poate genera o dublă legătură între N și carbonul alfa, având în vedere că O care formează grupul care pleacă H2O este atașat la carbonul formaldehidei C1 din diagrama mecanismului?
În ceea ce privește "datele fiabile" cu privire la stereospecificitate, nu am altele decât articolul original Rhodium care susține că sinteza este stereospecifică, după cum a spus un alt membru la începutul firului de discuție pe pagina 1 de răspunsuri, aici:
https://www.erowid.org/archive/rhodium/chemistry/amphetamine.methylation.html
Articolul de mai sus afirmă că formarea iminei cu d-amfetamină și reducerea dă d-amfetamină. Având în vedere că structura prezentată în prezent (3) este identică cu imina fenilacetonă-metilamină, a cărei reducere dă un produs racemic, este clar că una dintre cele două trebuie să fie greșită, nu?
Fie imina amfetamină-formaldehidă este diferită de imina fenilacetonă-metilamină, fie reacția nu este stereospecifică, așa cum se afirmă în sursa Rhodium.
Cineva cu resurse adecvate ar putea, probabil, să testeze reacția cu diferite amestecuri optice de amfetamină și să raporteze, însă eu nu pot colecta aceste date.
Vă mulțumesc pentru răspunsurile dumneavoastră.