- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 39
prima mea încercare de a face l-pac, iată rețeta mea, nu sunt sigur că totul este corect, dar voi încerca oricum.
2,5 litri de h2o
87,50 g de melasă
drojdie și nutrient
20 ml de benzaldehidă
75 ml de eter
într-o damigeană de 5 l se introduc 2,5 l de h2o și 87,50 g de melasă,
se saturează spălarea cu oxigen pur,
se adaugă drojdia și nutrienții și se lasă să fermenteze timp de aproximativ 8 ore,
după ce lichidul fermentează rapid, se adaugă 10 ml de benzaldehidă,
după aproximativ 4 ore, se adaugă încă 10 ml de benzaldehidă și se lasă să fermenteze încă 12 ore sau mai mult,
după ce s-a terminat, se îndepărtează drojdia,
se extrage l-pac cu 50ml de eter și apoi 25ml de eter,
se combină eterul și se distilează
se colectează l-pac?
randamentul teoretic de 10 ml este de 50% conversie.
feedback-ul este apreciat și voi posta rezultatele mele odată ce am terminat.
2,5 litri de h2o
87,50 g de melasă
drojdie și nutrient
20 ml de benzaldehidă
75 ml de eter
într-o damigeană de 5 l se introduc 2,5 l de h2o și 87,50 g de melasă,
se saturează spălarea cu oxigen pur,
se adaugă drojdia și nutrienții și se lasă să fermenteze timp de aproximativ 8 ore,
după ce lichidul fermentează rapid, se adaugă 10 ml de benzaldehidă,
după aproximativ 4 ore, se adaugă încă 10 ml de benzaldehidă și se lasă să fermenteze încă 12 ore sau mai mult,
după ce s-a terminat, se îndepărtează drojdia,
se extrage l-pac cu 50ml de eter și apoi 25ml de eter,
se combină eterul și se distilează
se colectează l-pac?
randamentul teoretic de 10 ml este de 50% conversie.
feedback-ul este apreciat și voi posta rezultatele mele odată ce am terminat.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 280
Se pare că nu s-a înțeles că aceasta este o reacție de condensare a două aldehide. Benzaldehidă și - ce? Deci se adaugă acetaldehidă și iată-o pe a doua. Sau Acetona din brevetul austriac pe care unchiul Fester l-a vândut (nu funcționează cu adevărat ca majoritatea lucrurilor sale). Sau se adaugă piruvat, care este o sursă de energie pentru drojdie și formează acetaldehidă în timpul procesului.
Deci, dacă faceți acest lucru fără o a doua Aldehidă sau un precursor al acesteia, atunci va fi nevoie de DOUĂ Benzaldehide, deoarece funcționează și Benzaldehida + Benzaldehida, dar, desigur, randamentul maxim obținut din Benzaldehida este redus la jumătate.
De asemenea, dextroza și fructoza pot furniza energie, dar nu și aldehidă pentru reacție.
Deci, dacă faceți acest lucru fără o a doua Aldehidă sau un precursor al acesteia, atunci va fi nevoie de DOUĂ Benzaldehide, deoarece funcționează și Benzaldehida + Benzaldehida, dar, desigur, randamentul maxim obținut din Benzaldehida este redus la jumătate.
De asemenea, dextroza și fructoza pot furniza energie, dar nu și aldehidă pentru reacție.
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 280
Piruvatul de sodiu este standardul de aur. Piruvatul de calciu funcționează și el. Problema este că aveți nevoie de o cantitate foarte mare, astfel încât, pentru o producție serioasă, Acetaldehida este mai potrivită. Dacă puteți cumpăra Paraldehidă - este perfect, ușor de-polimerizat în Acetaldehidă și mult mai ușor de manipulat.
Cu acetaldehida trebuie totuși să adăugați o sursă de energie precum zaharoza sau dextroza.
Trucul cu piruvatul este că nu are nevoie ca drojdia să fermenteze.
Cu acetaldehida trebuie totuși să adăugați o sursă de energie precum zaharoza sau dextroza.
Trucul cu piruvatul este că nu are nevoie ca drojdia să fermenteze.