- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 7
Am sintetizat cu succes nitroetan, dar nu pur pot face p2np cu nitroetan impur.
HIGGS BOSSON
Expert
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 884
Depinde de cât de murdar este nitroetanul tău. Încercați să puneți câteva grame în cuptorul cu microunde ca experiment.
↑View previous replies…
Adăugați 215 ml etanol absolut
Se adaugă încet 108 ml (2 moli) de acid sulfuric după ce adăugarea este completă. Se încălzește la 80 de grade timp de 2,5 ore.
Opriți căldura și răciți amestecul
Puneți-l într-o farfurie, apoi luați 200 de grame de carbonat de sodiu și adăugați-l până când este egal cu pH-ul 8
După aceea, așteptați câteva ore pentru ca carbonatul de sodiu să reacționeze bine. Fără a adăuga apă, rămâne puțin etanol. Se lasă să se evapore în aer
Rezultatul este de 290 grame
Moli amestecați de sulfat de sodiu și etil
Mol de sulfat de sodiu
Am utilizat 2 moli de acid sulfuric, producând un mol de sulfat de etil
Un mol de acid sulfuric rămâne nereacționat
Sulfat de sodiu, nu contează, nu separați nimic. Se pune totul și se adaugă 1 mol de nitrit de sodiu 103 grame cu 50 ml de apă și se începe distilarea.
Se adaugă încet 108 ml (2 moli) de acid sulfuric după ce adăugarea este completă. Se încălzește la 80 de grade timp de 2,5 ore.
Opriți căldura și răciți amestecul
Puneți-l într-o farfurie, apoi luați 200 de grame de carbonat de sodiu și adăugați-l până când este egal cu pH-ul 8
După aceea, așteptați câteva ore pentru ca carbonatul de sodiu să reacționeze bine. Fără a adăuga apă, rămâne puțin etanol. Se lasă să se evapore în aer
Rezultatul este de 290 grame
Moli amestecați de sulfat de sodiu și etil
Mol de sulfat de sodiu
Am utilizat 2 moli de acid sulfuric, producând un mol de sulfat de etil
Un mol de acid sulfuric rămâne nereacționat
Sulfat de sodiu, nu contează, nu separați nimic. Se pune totul și se adaugă 1 mol de nitrit de sodiu 103 grame cu 50 ml de apă și se începe distilarea.