Dlaczego nie ma amfetaminy w postaci soli szczawianowej?

smdoukeyi

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
3
Dlaczego nie ma amfetaminy w postaci soli szczawianowej?

oldgalaxy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
9
Możesz utworzyć sól oksolanową amin, ale wydaje mi się, że jest to trochę trudne, może to być dobra alternatywa dla hcl, ale jeśli masz jakiś kwas szczawianowy w swoim produkcie, jest on toksyczny

Wolną zasadę aminową rozpuszczono w 5-krotnej objętości suchego IPA i dodano kroplami do 1eq bezwodnego kwasu szczawiowego rozpuszczonego w IPA. W niektórych przypadkach bezpośrednio nie utworzyło się ciało stałe. Dodano 3-krotną objętość eteru, a naczynie erlenmeyera umieszczono w zamrażarce. Godzinę później utworzył się puszysty, biały osad. Przefiltrowano go próżniowo, uzyskując żelopodobne ciało stałe. Rozcierano go pod eterem i suszono przez odsysanie, a następnie pod próżnią. Odzysk wynosił od 60 do 95%.
Odparowanie filtratu daje oleisty materiał, który krystalizuje po pokryciu eterem i umieszczeniu w zamrażarce. Ponowna krystalizacja przy użyciu IPA:eter usuwa ostatnie ślady kwasu szczawiowego.

Tą metodą można również tworzyć cytryniany
Zamiast IPA można spróbować użyć octanu etylu.

smdoukeyi

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
3
Dziękuję za cierpliwość w udzielaniu odpowiedzi, w rzeczywistości nie osiągnąłem jeszcze tego etapu. Obecnie doświadczam niepowodzenia w procesie ekstrakcji efedryny z efedryny przy użyciu efedryny.

View previous replies…

oldgalaxy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
9
Wszystko w porządku, jeśli chodzi o ekstrakcję z efedryny, nie mogę ci pomóc, ponieważ nigdy tego nie robiłem ani nawet nie badałem zbyt wiele na ten temat

smdoukeyi

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
3
Mam śmiały pomysł: Ponieważ Ephedra sinica stale uwalnia efedrynę po rozpuszczeniu w gorącej wodzie, czy byłoby możliwe bezpośrednie podgrzanie mieszaniny Ephedra sinica, jodu, czerwonego fosforu i wody pod chłodnicą zwrotną przez 24 godziny? Czy otrzymany produkt mógłby potencjalnie bezpośrednio dawać wolną zasadę metamfetaminy?

oldgalaxy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
9
Być może będzie miał niską wydajność z dużą ilością organicznych produktów ubocznych i kto wie, jakie reakcje uboczne, w ogóle nie polecam

smdoukeyi

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
3
Dziękuję, ale przy moich obecnych ograniczonych zasobach być może nie będę w stanie stworzyć żadnego użytecznego produktu. W tej chwili nie jestem w stanie skutecznie wyekstrahować nawet prekursora efedryny z rośliny efedryny.

oldgalaxy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
9
Spróbuj innych dróg, może spróbuj wyodrębnić efedrynę lub pseudo z tabletek

smdoukeyi

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
3
W moim kraju nie ma dostępu do takich leków, a wiele rozpuszczalników podlega ograniczeniom. Obecnie wydaje się, że najbardziej opłacalną opcją jest ekstrakcja efedryny z rośliny efedryny, a następnie podążanie szlakiem moskiewskim przy użyciu jodu i czerwonego fosforu w refluksie. Kolejną przeszkodą jest jednak uzyskanie gazu kwasu solnego i nie jestem pewien, jak postępować. Czy masz jakieś sugestie dotyczące kwasu solnego? Czy bezwodny siarczan wapnia i kwas szczawiowy mogą wytwarzać gazowy kwas solny? Jedynym kwasem, do którego mam dostęp, jest kwas szczawiowy, dlatego zapytałem o sole szczawianowe, a jedynym dostępnym rozpuszczalnikiem do ekstrakcji jest eter naftowy i nie wiem, czy może on bezpośrednio zastąpić chloroform lub toluen do zastosowania.

oldgalaxy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
9
Nie polecałbym obchodzenia się z hcl(g), wielu początkujących chemików zginęło w ten sposób, do wytworzenia gazu hcl potrzebny byłby kwas siarkowy

smdoukeyi

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
3
Bez kwasu solnego, nawet jeśli uda się uzyskać wolną zasadę metamfetaminy, trudno będzie ją skrystalizować. Masz jakieś inne sugestie? Kwas siarkowy jest ograniczony i niedostępny dla mnie.

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
686
Deals
65
Czy próbowałeś tego sam i czy mógłbyś dostarczyć jakieś zdjęcia produktu końcowego?

Znalazłem to na innym forum, gdzie użytkownik wspomniał również o możliwości użycia kwasu cytrynowego zamiast kwasu szczawiowego w tej samej procedurze :)

oldgalaxy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
9
Zależy od kraju, w którym się znajdujesz

smdoukeyi

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
3
Czy krystalizację można przeprowadzić za pomocą miareczkowania roztworem kwasu solnego?

View previous replies…

oldgalaxy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
9
Tak, można krystalizować w eterze z kwasem solnym.

smdoukeyi

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
3
Ojej, eter jest również regulowany, czy można zatem użyć eteru naftowego?

oldgalaxy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
9
Zamiast eteru można wykonać rekrystalizację w dwóch rozpuszczalnikach z ipa i acetonem, można to również zrobić tylko w acetonie, jeśli chcesz, nie musi być bezwodny.

smdoukeyi

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
3
Mam dostęp tylko do eteru naftowego, czy mogę go użyć?

Heineken

Don't buy from me
Member
Reaction score
57
u can do salt but amphetamine hcl

Mohammed_Lee

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
8
Cześć! Czy masz doświadczenie w produkcji amfetaminy hcl lub jakiekolwiek informacje na temat jej produkcji?