Synteza 25B-NBOME z benzaldehydów za pomocą nitrometanu

fuqall

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Dlaczego ktoś miałby chcieć zrujnować 2cb? Nbome było narzędziem marketingowym IMO

Field7

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
38
25B is a cool drug in its own right... at low doses. If you want an experience that's easy to manage out it public, it's a good one. Higher doses, it's not great, so for a "full on" experience, 2CB is the winner, there.

Sue

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
16
Zgaduję, że mówię tylko do siebie, ale wydaje się, że łatwiej byłoby zredukować nitrostyren do 2,5 MO-PEA za pomocą Zn i HCl...

William D.

Expert
Reaction score
1,314
Nie, nie można pominąć jednego kroku, otrzymując nienasyconą substancję lub tracąc wydajność. Kwas octowy z cynkiem w warunkach bezwodnych może działać lepiej. Jeśli tylko nie weźmie się bezwodnego kwasu HCl.

Sue

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
16
Dzięki, będziesz musiał spróbować użyć kwasu zamiast chlorowodorku i zobaczyć, jak to działa...

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
82
W ogóle nie mówisz do siebie. Jest to dla mnie bardzo interesujący artykuł i zbieram zapasy, aby go wypróbować. Uwielbiam pomysł posiadania tak potężnego psychodeliku! Nigdy nie byłbym nieodpowiedzialny i nie próbowałbym podawać go jako kwasu - moim zdaniem to właśnie zrujnowało te narkotyki. Zmieniło to spojrzenie ludzi na nbom, kiedy ludzie zaczęli umierać, ponieważ prasa chciała tylko sensacyjnej historii!
Osobiście ZAWSZE dawkowałem je odpowiedzialnie i uważałem je za dobre psychodeliki! Również posiadanie 2cb w pierwszej kolejności byłoby cudowne, spójrzmy prawdzie w oczy. Być może będę musiał kupić 1/2 kg 2,5-dmo benzaldehydu. (Dosłownie, ponieważ nie mogę znaleźć nikogo, komu ufam, że sprzeda mi mniej niż to!). Jest tak wiele różnych rzeczy, które można zrobić z 2,5-dmo benzaldehydem, więc nawet jeśli jest więcej kroków do końcowego produktu, którego szukam, niż gdybym kupił tryptaminę, faktem jest - nie ma tak wiele, co można zrobić z tryptaminą, która interesuje mnie tak bardzo, jak fenetyloaminy - ze względu na tolerancję wolę wysoce psychodeliczne fenetyloaminy niż tryptaminy (ogólnie - jest jednak kilka wyjątków).
Trzeba kochać alibabę...

Sue

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
16
Spróbuj przeczytać, może Cię zainteresuje?
SYNTEZA N-(CHLOROWCOWANYCH) BENZYLOWYCH ANALOGÓW SUPERPOTENCJALNYCH LIGANDÓW SEROTONINY
J. Chil. Chem. Soc., 59, Nº 3 (2014)

W 2003 roku wstępne badania doprowadziły do wniosku, że podstawienie N-2-
metoksybenzylu, nie tylko fenyloetyloamin, ale również
fenyloizopropyloamin, tryptamin i 3-(2-aminoetylo)-(1H,3H)
chinazolino-2,4-diony związane z typowym antagonistą receptora 5-HT2
ketanseryną, skutkuje szczególnie wysokim powinowactwem do receptorów 5-HT2A.5

Wszyscy, których znam, uwielbiają 25I nad 25B i 25C, jest to świetny psychodelik i łagodny dla umysłu...

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
82
Wydaje mi się, że słyszałem o tym artykule, zerknę na stronę .....

Wiem, że chemia na razie mnie przerasta, w sensie praktycznym.

Wciąż próbuję zredukować 3,4,5-TMONS, które wyprodukowałem, do odpowiedniego PEA. Iv udało się to raz w naprawdę złych plonach metodą NaBH4 / CuCl2, ale za mało, aby jeszcze użyć. Mam kilka różnych nitrostyrenów/nitropropenów gromadzących się w mojej kolekcji próbek, pomyślałem, że będę pracował z tym, którego mam najwięcej, dopóki nie zrobię tego dobrze!

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
82
Tak. Może to jednak zająć kolejny rok 😂

tripeep

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Mam problem z uzyskaniem 2-metoksybenzaldehydu do kroku 4, czy można go zastąpić 4-metoksybenzaldehydem lub czy istnieje zalecenie dotyczące innego związku?

tripeep

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
@WillD Witam Pana, mam problem z uzyskaniem 2-metoksybenzaldehydu do kroku 4, czy można go zastąpić 4-metoksybenzaldehydem lub czy istnieje zalecenie dotyczące innego związku?

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
356
It's not the same at all and I think unsubstituted is better than 4, salycilaldehyde is easier to come across and also what I methylated to get my 2-methoxybenzaldehyde besides being of known activity.

HIGGS BOSSON

Expert
Solutions
1
Reaction score
926
It will be an analogue of NBOme, with a lower psychoactive potency, but I think it will work. As an experiment, it can be synthesized, but the issue of biotests should be approached carefully at such low dosages of these compounds.

mewnmewamine

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
15
Issues i have with this:

° i think you are attempting to form edda in situ from ethylene diamine and acetic acid? Probably works but its not worth the slightly lower yield for the minimal time saved.

° amino acid catalysts produce far better yields for henrys (1)

° WHAT EVEN IS THAT REDUCTION OF A NITROALKENE LMAOOOOO 😭😭😭😭 makes no sense even in just grammatical terms 💀💀💀

° nbs bromination is superior even bromination with bromine has always worked out better for me than hbr (anecdotal however check both the hive and the vesp)

° Wtf is Et3N? im assuming triethylamine? what the fuck is that doing there lmao yeah it just doesnt need that X3(2)

° 30mins to 3hrs? yeah 1.5hr is perfect(3)

° This seems to literally just be scaled up without testing (although i somehow doubt op has any chem experience so i dont blame them) but this is a rather simple synthesis easily available online as either ralf hiems stuff, or the journal of chilean chemical society.

° WAY WAY too fucking much ethylene diamine assuming a density of 0.9g per ml 200ml = 180g which = 2.995 moles assuming a 75% yield of EDDA in situ (hopeful thinking considering rhodium supposedly got that separately) we would achieve roughly 2.2 moles which is enough for 22moles subbed aldehyde

° Some of my favourite quotes from here include :

"Extraction and distilled"
"500 g yellow oil (propane)"

”240 g base yellow oil."

You should also note that salicylaldehyde is acceptable for instead producing NBOHs an easier to find precursor being found naturally too (meadowsweet) (it can also be prepared through reimer tiemann like 2-methoxy but have you ever tried one? They fucking suck bad yield dirty reaction)p

bai bai yall ^w^ <3 :3

(1) https://link.springer.com/article/10.1007/s10562-022-04228-4
(2) https://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0717-97072014000300022 and page 233 of ralf hiems experimental
(3) page 233 of ralph hiems experimental (ss attached)