- Reaction score
- 32
Ok, krok 3 - dodałem roztwór NaOH podgrzany do 50c i włożyłem do mag Stir po 6 godzinach w moim rbf pojawił się gęsty, prawie stały kremowy bałagan. Dodałem DCM i pojawiły się dwie warstwy. Na początku byłem bardzo szczęśliwy!!! Ponieważ kremowa, gęsta warstwa osiadła na dnie i myślałem, że jaśniejsza warstwa to wyekstrahowany DCM. Nie, nie..... Mleczna, gęsta warstwa była DCM. Wiem na pewno, że po usunięciu DCM nie będę miał żółtego przezroczystego oleju aka p2p.
@HEISENBERG
Czy zespół sprawdził ten proces przed publikacją. Wygląda na to, że eksperci milczą na temat tej procedury. Byłoby miło uzyskać wsparcie dla metody opublikowanej przez Twój zespół.
Ok, więc spróbuję destylacji na kremowym bałaganie i zobaczę, co wyjdzie.
@HEISENBERG
Czy zespół sprawdził ten proces przed publikacją. Wygląda na to, że eksperci milczą na temat tej procedury. Byłoby miło uzyskać wsparcie dla metody opublikowanej przez Twój zespół.
Ok, więc spróbuję destylacji na kremowym bałaganie i zobaczę, co wyjdzie.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 88
Wystarczy użyć mojej własnej metody, czyli: Podgrzać MEK i benz, z kwasem solnym: 90-110 C, 3-5 godzin.
Następnie wlej 10% roztwór KOH, a kryształy pojawią się natychmiast. Pozbyć się wody. Umieścić je w zamrażarce. Pozbyć się oleju. Czyste, białe kryształy. ...Zapraszamy!
Następnie wlej 10% roztwór KOH, a kryształy pojawią się natychmiast. Pozbyć się wody. Umieścić je w zamrażarce. Pozbyć się oleju. Czyste, białe kryształy. ...Zapraszamy!
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 0
Mam już roztwór MPB i chciałbym uzyskać kryształy bez destylacji. Kondensacja adolu została przeprowadzona poprzez gazowanie kwasem. Czy uważasz, że jeśli kwas zostanie wprowadzony do roztworu Benz + MEK poprzez gazowanie i podgrzany do 90-110 ° C przez 3-5 godzin i przemyty hcl przed dodaniem 10% KoH, czy istnieje możliwość natychmiastowego wytrącenia się kryształów? Czy ważne jest zamrożenie roztworu, aby uzyskać kryształy i jakie są pomiary odczynników.