- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
Witam,
Po wielu testach z użyciem metyloaminy HCL opartej na tej metodzie podzielę się najlepszym sposobem, jaki znalazłem, aby uzyskać wolną bazę metamfetaminy na dużą skalę:
- Napełnić reaktor 14 litrami metanolu.
- Mieszając rozpuścić metyloaminę HCL
- Ustaw temperaturę reaktora na 0C (nie temperaturę mieszaniny) i dodaj NaOH, temperatura wzrośnie.
- Gdy temperatura powróci do 20 ° C, dodaj P2P, temperatura wzrośnie, mieszaj przez 45 minut - 1 godzinę.
- Dodaj 252gr bezwodnego siarczanu sodu.
- Gdy temperatura mieszaniny osiągnie 8C, zacznij dodawać porcjami NaBH4, nie przekraczając 20C.
- Po dodaniu całego NaBH4 pozostaw mieszanie w temperaturze poniżej 20C przez około 2 godziny, aż mieszanina przestanie bulgotać.
- Dodać wodę i kontynuować mieszanie przez 5 minut
- Dodać DCM i mieszać przez 10 minut.
- Przestać mieszać i oddzielić warstwy
- Zachowaj dolną warstwę i odrzuć górną (nie opłaca się ekstrahować tej fazy wodnej).
- Dodaj 200 g bezwodnego siarczanu sodu do zachowanej warstwy i wymieszaj.
- Przefiltrować przez lejek Buchnera
- Odparować DCM
- Uzyskano czystą i śmierdzącą bazę wolną od metamfetaminy
;-)
Po wielu testach z użyciem metyloaminy HCL opartej na tej metodzie podzielę się najlepszym sposobem, jaki znalazłem, aby uzyskać wolną bazę metamfetaminy na dużą skalę:
- 966 gr P2P
- 14 litrów metanolu
- 1183 gr metyloaminy HCL
- 638 gr NaOH
- 452 gr Bezwodny siarczan sodu
- 105 gr NaBH4
- 35 l wody destylowanej
- 7 litrów DCM
- Napełnić reaktor 14 litrami metanolu.
- Mieszając rozpuścić metyloaminę HCL
- Ustaw temperaturę reaktora na 0C (nie temperaturę mieszaniny) i dodaj NaOH, temperatura wzrośnie.
- Gdy temperatura powróci do 20 ° C, dodaj P2P, temperatura wzrośnie, mieszaj przez 45 minut - 1 godzinę.
- Dodaj 252gr bezwodnego siarczanu sodu.
- Gdy temperatura mieszaniny osiągnie 8C, zacznij dodawać porcjami NaBH4, nie przekraczając 20C.
- Po dodaniu całego NaBH4 pozostaw mieszanie w temperaturze poniżej 20C przez około 2 godziny, aż mieszanina przestanie bulgotać.
- Dodać wodę i kontynuować mieszanie przez 5 minut
- Dodać DCM i mieszać przez 10 minut.
- Przestać mieszać i oddzielić warstwy
- Zachowaj dolną warstwę i odrzuć górną (nie opłaca się ekstrahować tej fazy wodnej).
- Dodaj 200 g bezwodnego siarczanu sodu do zachowanej warstwy i wymieszaj.
- Przefiltrować przez lejek Buchnera
- Odparować DCM
- Uzyskano czystą i śmierdzącą bazę wolną od metamfetaminy
;-)
↑View previous replies…
- Reaction score
- 1
Czy ktoś kiedykolwiek próbował zmniejszyć ilość rozpuszczalnika? Czy ktoś miał doświadczenie, jak wpływa to na wydajność?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
Jak zrobić lodowy kryształ górski? Czy możesz nagrać film.
↑View previous replies…
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
Oczywiście można go przefiltrować, ale zapach metyloaminy na dużą skalę jest zbyt obrzydliwy, aby wyjąć go z reaktora i przefiltrować.
W moim przypadku nie filtruję niczego w tym procesie.
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
Kto produkuje proszek? Nawet jeśli masz proszek, możesz go później skrystalizować.
@btcboss2022 Czypodczas suszenia zasady Schiffa z dodatkiem NaSO4 pozostawiasz ją tam przez cały czas redukcji?
Zastanawiałem się nad tym jakiś czas temu, czy można to zrobić bez reakcji ubocznych, czy w tym konkretnym zastosowaniu koraliki krzemionkowe mogą być dobrą alternatywą?
W @G.Patton Tech uważam, że zaleca się filtrowanie i mycie środka suszącego przed dodaniem boro w MeOH, czytałem również gdzie indziej, aby użyć toluenu, aby zapobiec hartowaniu za pomocą NaBH4 i że ta metoda nie działa dobrze P2P i najlepiej jest ją stosować z MDP2P
Jakieś przemyślenia lub sugestie?
Zastanawiałem się nad tym jakiś czas temu, czy można to zrobić bez reakcji ubocznych, czy w tym konkretnym zastosowaniu koraliki krzemionkowe mogą być dobrą alternatywą?
W @G.Patton Tech uważam, że zaleca się filtrowanie i mycie środka suszącego przed dodaniem boro w MeOH, czytałem również gdzie indziej, aby użyć toluenu, aby zapobiec hartowaniu za pomocą NaBH4 i że ta metoda nie działa dobrze P2P i najlepiej jest ją stosować z MDP2P
Jakieś przemyślenia lub sugestie?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
Oczywiście można go przefiltrować, ale zapach metyloaminy na dużą skalę jest zbyt obrzydliwy, aby wyjąć go z reaktora i przefiltrować.
Podsumowując, wydaje się, że jest to świetna droga do produktu końcowego z dowolnego odpowiedniego fenyloacetonu, będąc w stanie użyć hcl metyloaminy i łatwych do pozyskania odczynników, byłbym również skłonny powiedzieć, że znacznie mniej niebezpieczne, ale naprawdę działa...
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 4
Czy destylujesz próżniowo wolną bazę olejową przed krystalizacją?
↑View previous replies…
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
Witamy
Zastanawiam się, jaki jest twój sposób na metę
Zauważ, że wyprodukowałem już niewielką ilość podtlenku azotu i p2np.
Więc jaką drogę obrać, jestem zdezorientowany w dobrej uprawie, ale od czego?
Używasz amalgamatu aluminium z p2p i chlorowodorku metyloaminy z uderzającym wodorotlenkiem sodu do produkcji zasady metylowej na miejscu? Czy wszystko wygląda w porządku?
Czego używasz w reakcji Likerta? Czy wypróbowałeś wydajność?
Zastanawiam się, jaki jest twój sposób na metę
Zauważ, że wyprodukowałem już niewielką ilość podtlenku azotu i p2np.
Więc jaką drogę obrać, jestem zdezorientowany w dobrej uprawie, ale od czego?
Używasz amalgamatu aluminium z p2p i chlorowodorku metyloaminy z uderzającym wodorotlenkiem sodu do produkcji zasady metylowej na miejscu? Czy wszystko wygląda w porządku?
Czego używasz w reakcji Likerta? Czy wypróbowałeś wydajność?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
Poważnie?! Jedyna odpowiedź, jaka przychodzi mi do głowy po przeczytaniu tego, to
Jak to możliwe, że ktoś mógł zadać to pytanie dokładnie w poście, w którym proces jest szczegółowo opisany?! To niewiarygodne.
Prawda, która nie przestaje mnie zaskakiwać, ale wydaje mi się, że brakuje mi uwagi, a nawet powiedziałbym, że szacunku dla innych, ale cóż, zostawmy to tutaj, wolę nie wchodzić w to głębiej.
Jak to możliwe, że ktoś mógł zadać to pytanie dokładnie w poście, w którym proces jest szczegółowo opisany?! To niewiarygodne.
Prawda, która nie przestaje mnie zaskakiwać, ale wydaje mi się, że brakuje mi uwagi, a nawet powiedziałbym, że szacunku dla innych, ale cóż, zostawmy to tutaj, wolę nie wchodzić w to głębiej.
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8