Question Wskaźniki, którym sprzedawcom warto zaufać

frombtctosol

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Cześć,

Zastanawiam się, jak zrozumieć, którym dostawcom zaufać. Wiem o "zaufanych dostawcach" (jest ich niewielu) i usłudze escrow.
Jednak w profilu użytkownika widnieją tylko transakcje (np. 2), wynik reakcji (17), odznaki (1), punkty (3)... Jak to odczytać? Czy to oznacza, że sprzedawca do tej pory sprzedał tylko dwa razy (2 transakcje)? Czy istnieje lista sprzedawców, którzy okazali się godni zaufania?

Dzięki!

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
Sekcja "deals" zlicza tylko transakcje z escrow, więc mogli sprzedać więcej, ale to się nie pokaże, ponieważ strona nie ma sposobu, aby to stwierdzić. jak dostałem gówno tutaj wcześniej, ale mówi, że moje oferty są 0, ponieważ to tylko darmowe próbki, więc nie musiałem płacić.

wynik reakcji to po prostu liczba polubień ich postów/odpowiedzi. pomaga ocenić, jak bardzo są lubiani w społeczności. nie ma to wiele wspólnego ze sprzedażą, ale prawdopodobnie zaufałbym dealerowi z wyższym wynikiem reakcji, ponieważ pokazuje, że są zintegrowani.

Myślę, że odznaki to po prostu rzeczy takie jak "nowy członek", "członek" i "mieszkaniec". wszyscy mamy tylko jedną, ale pomaga to określić, jak długo użytkownik jest na stronie. nowi członkowie są aktywni krócej niż miesiąc. członkowie są aktywni od około miesiąca. rezydenci są aktywni od co najmniej 2 miesięcy. istnieją inne kategorie, takie jak nowi sprzedawcy, sprzedawcy, sprzedawcy producenta itp. ale nie wiem o nich zbyt wiele. wiem tylko, że musisz pokazać dowód (np. konfigurację laboratorium), jeśli chcesz być sprzedawcą producenta.

punkty tak naprawdę nic nie znaczą. to tylko małe, zgrabne rzeczy, takie jak "och, ta osoba ma 25 polubień, więc dostaje 3 punkty" lub coś w tym stylu. to urocze, ale niewiele mówi lol. możesz zobaczyć, jakie punkty są za jakie "osiągnięcia" na ich profilach, jeśli jesteś zainteresowany :3

jeśli chcesz wiedzieć, którym sprzedawcom zaufać, spójrz na recenzje. nawet zaufani sprzedawcy mogą czasami mieć złe produkty. weź pod uwagę wszystkie recenzje, ale te ze zdjęciami są z pewnością warte więcej

mam nadzieję, że to pomogło ^_^

marekzmarek

See my products
Seller
Language
🇬🇧
Reaction score
43
Deals
16
Zaufany dostawca, który zawsze będzie na scenie, to taki, który dba o wszystkich swoich klientów, również tych małych. Dostępność 12/7 powinna być standardem. Osobiście nie rozumiem tych "sprzedawców", którzy nie potrzebują kontaktu z klientami. Ktoś może po prostu chce porozmawiać lub o coś zapytać. Nie tylko pieniądze, pieniądze, pieniądze. Nie zawsze chodzi tylko o pieniądze. Miłego dnia wszystkim

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,109
Deals
1
Jako były właściciel firmy zajmującej się sprzedażą wysyłkową przez 8 lat, powiem ci. Nie ma końca pytającym, którzy chcą, abyś ich wyszkolił, aby byli twoją konkurencją za darmo. Wielu z nich upiera się, że mają prawo marnować Twój czas, zadając 100 pytań i nigdy niczego nie kupując. Doświadczeni sprzedawcy nie mają wiele do powiedzenia. Ty mówisz, czego chcesz. Mówią ci, czy to mają lub mogą to zdobyć. Ty płacisz depozyt. Dostajesz to gówno. Zwalniasz fundusze. Nic więcej nie trzeba mówić. Jeden sprzedawca na tej stronie nie odezwał się do mnie ani razu podczas 5-6 transakcji.
Rozsądnie jest mieć pytanie, ale i tak nie ma gwarancji, że sprzedawca zna odpowiedź. 90% oświadczeń o czystości w ciemnej sieci jest błędnych. Wielu recenzentów nie ma wcześniejszego doświadczenia z substancją, którą recenzują. W ciemnej sieci nie ma absolutów ani gwarancji. Nie da się zakwestionować produktu, nie będąc w stanie go przetestować. "To dziwne uczucie" lub "to jest trochę słabe" nie wystarczą. Solidny zestaw odczynników i trochę badań to minimum obowiązkowej pracy domowej.

• Like
Reactions: vis
View previous replies…

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Raz zamawiałem z marketu na tor i sprzedawca poprosił mnie o wskazówki dotyczące wysyłki, nie trzeba dodawać, że anulowałem to zamówienie lmao.

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Mimo to udzieliłem mu kilku wskazówek w oparciu o moje własne doświadczenia z wysyłką do/z mojego kraju, ale nie wzbudziło to większego zaufania, że nie wiedział, czy kraj musi znajdować się na paczce.

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Również zestaw odczynników jest OBOWIĄZKOWY, jeśli zamawiasz z dowolnego źródła, ulicznego lub internetowego, nie ma to znaczenia, nawet jeśli sam sprzedawca uważa, że produkt jest czysty, nie masz pojęcia, czy pozyskał go od kogoś innego, kto twierdził, że jest czysty, ale w rzeczywistości tak nie było, jeśli chodzi o czystość, nie ma naprawdę łatwego sposobu na przetestowanie tego w domu dla większości leków, przynajmniej nie bez spektroskopii lub chromatografii konfiguracja.

Widziałem kilka dobrych wyników testowania niektórych związków za pomocą TLC, ale testy kolorymetryczne są trudne do dokładnego określenia czystości i dadzą ci tylko przybliżone oszacowanie, jeśli chcesz przetestować w domu, przynajmniej dla czystości amfetaminy, zalecałbym użycie rekrystalizacji w celu uzyskania najlepszych wyników, zwłaszcza jeśli zamierzasz ważyć dawki w innym celu, takim jak prasowanie tabletek.

Słyszałem, że niektórzy ludzie mieli dobre wyniki, używając prostej analizy punktu topnienia do testowania czystości amfetamin siarczanowych.

Istnieją również przenośne spektrometry masowe, ale są one bardzo drogie, na szczęście udało mi się zdobyć jeden stosunkowo tanio.

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Ostatnią rzeczą, na którą należy zwrócić uwagę, jest to, że jeśli testujesz amfetaminę, pamiętaj tylko, że pochodne, takie jak metamfetamina i inne izomery amfetaminy, nie mogą być łatwo wyizolowane przy użyciu większości testów odczynnikowych, zwłaszcza najpopularniejszego do testowania amfetamin, czyli odczynnika Marquis.

Jeśli obawiasz się głównie podstawienia metamfetaminy, jedynym testem kolorymetrycznym, który może dać zauważalną różnicę, jest odczynnik Freohde, ale nadal jest on niewiarygodny.

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Słyszałem o odczynniku o nazwie Simons, który może być w stanie wyjaśnić wynik testu takiego jak Marquis, ponieważ podobno nie reaguje na standardową odmianę amfetaminy, ale nadal reaguje pozytywnie na metamfetaminę, ale nie jestem do końca pewien co do słuszności tego twierdzenia i mam wątpliwości, ponieważ nadal działa poprzez wykrywanie samych amin, więc nie sądzę, aby różnica była zauważalna.

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Przepraszamy za spamowanie

View previous replies…

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,109
Deals
1
Nic podobnego, jesteśmy tu po to, by się uczyć. Odczynnik Marquis to 19/1 kwas siarkowy/formaldehyd. Mam go w domu.
Wolę używać miareczkowania do testowania czystości, test topnienia może się przydać po dodaniu wyników miareczkowania. Na przykład wiesz, że kokaina miareczkowana w 70%, teraz test topnienia może dać dokładny pomiar temperatury topnienia domieszek.
Przechowuję to na mojej karcie SD, dzięki czemu mogę zaplanować, jakich odczynników mogę użyć do identyfikacji narkotyków.
F3WuF7aGU0

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Czy reakcja metamfetaminy i amfetaminy jest naprawdę tak rażąca w przypadku simonów? Nie wiem, jaki jest mechanizm wykrywania tego odczynnika, ale nie słyszałem o odczynniku, który mógłby niezawodnie odróżnić różne aminy bez dodatkowych testów.

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
No cóż, przeprowadziłem trochę badań i tak, Simon's może faktycznie identyfikować aminy drugorzędowe i pierwszorzędowe oddzielnie, o czym nie wiedziałem.

Będę musiał przeprowadzić kilka testów z próbkami metamfetaminy, które przechowuję.

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Jeśli chodzi o tę stronę, nie jestem pewien, ponieważ nigdy nie zamawiałem od sprzedawcy tutaj i nie jestem pewien, czy wielu z nich wysyłałoby nawet do mojego kraju, ale w przeszłości dość często widziałem metamfetaminę sprzedawaną jako 4MMC i Adderal, aż do concerta, osobiście nie mam dobrych reakcji na metamfetaminę, co, jak podejrzewam, wynika z jej zdolności do znacznie łatwiejszego przekraczania bariery krew-mózg, zdiagnozowano u mnie ADHD, a moim głównym powodem używania amfetaminy pochodzącej z niefarmaceutycznych źródeł jest fakt, że zablokowano mi możliwość uzyskania recepty z powodu innego rekreacyjnego zażywania narkotyków.

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Zazwyczaj nie zamawiam sprasowanego Adderallu, preferuję Speed sprasowany we własne tabletki, mogę kontrolować dawkowanie i działa to dobrze na moje ADHD z mojego doświadczenia, moim głównym zmartwieniem jest uzyskanie czegoś w rodzaju syntetycznego katynonu zamiast rzeczywistej amfetaminy, Nawet jeśli ufam sprzedawcy, zazwyczaj zawsze testuję nowe dostawy, ponieważ nie ma informacji o ich łańcuchu dostaw i jeśli jest on wykonany przez nich samych lub z innego źródła, które może nie być dla nich prawdą, i niestety spotkałem bardzo niewielu sprzedawców, którzy aktywnie testują swój własny produkt pod kątem zanieczyszczeń lub ciętych leków.

Last edited:

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Opierając się na tym, co przetestowałem i czego nauczyłem się podczas studiowania farmakologii, nie ma skutecznej różnicy między speedem a adderalem, gdy amina jest prawidłowo wymieniona, przy odpowiednim dawkowaniu efekty speeda są mniej więcej równe, a korzyścią jest to, że nie muszę czekać miesięcy na uzupełnienie, i mogę nadal używać innych niestymulujących narkotyków rekreacyjnych bez martwienia się o losowy test narkotykowy przez mojego lekarza i utratę recepty na adderal.

Speed jest również o wiele tańszy w zakresie dawkowania, w którym zwykle się znajduję, 1 gram przyzwoitego speeda może dać mi około 20-30 pojedynczych tabletek w zależności od ustawionej dawki z takim samym poziomem efektów jak adderal, za ułamek ceny.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,109
Deals
1
Simons reaguje w szczególności z aminami. Istnieją 2 formuły Simons. Jedna zawiera 2% aldehydu, a druga 2% acetonu (w części A) z aldehydem reaguje z aminami pierwszorzędowymi (takimi jak amp lub mda), a z acetonem reaguje z aminami drugorzędowymi (na przykład meta i MDMA).

miner21

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
254
Tak więc sprzedawcy z dużą sprzedażą i większością pozytywnych recenzji (ostatnio nie ma zbyt wielu negatywnych recenzji) są zawsze dobrym wyborem. Lubię wiedzieć, czy sprzedawcy są w jakiś sposób aktywni, więc wysyłam pytanie BS, na które można odpowiedzieć "tak" lub "nie". Sprzedawcy nie chcą spędzać 6 godzin na odpowiadaniu na wiadomości. Przykładem może być pytanie "Czy twoje zioło jest uprawiane na zewnątrz?". Na koniec skorzystaj z escrow. To twoja siatka bezpieczeństwa. Jeśli zbudujesz dobry raport ze swoim dostawcą, możesz zdecydować się na bezpośrednie transakcje. Po prostu wiedz, że możesz stracić pieniądze

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,109
Deals
1
@fidelis mój profil mówi o 0 transakcjach, więc zakładam, że liczy się tylko wtedy, gdy coś sprzedajesz, ponieważ kupiłem sporo rzeczy.
@leefork340 na tej stronie są "zaufani sprzedawcy". Mam wiele rzeczy od jednego z nich. Nigdy nie miałem żadnego problemu z jego strony. Raz pomyliłem adres o jeden numer i wysłałem metę i kokainę o wartości 400 dolarów do niewłaściwego domu.

View previous replies…

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
Tak samo, kupiłem coś, a mój licznik transakcji się nie zmienił. Zapytałem o to Heisenberga, a on powiedział, że rośnie tylko wtedy, gdy jesteś sprzedawcą.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,109
Deals
1
Naprawdę zabolało mnie to, że nie dostałem tego gówna, ale to była moja własna wina i był to kosztowny błąd z mojej strony. Nadal nie doszedłem do siebie finansowo. Jestem na jej kupnie 1/4 uncji i gówno, że zamówienie zapowiadało metę
I dwa gramy kokainy
. Oba dostałem wcześniej od faceta i byłem zadowolony z jego ecstasy.

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
Nie, czuję to, kupiłem od kogoś różne narkotyki warte 100 dolarów (cat, molly itp.) i myślę, że mogły zostać zajęte, ale i tak zapłaciłem, ponieważ potrzebował pieniędzy na wysyłkę. Mam numer śledzenia i wszystko, utknęło w skanowaniu magazynu od 29... nie wygląda dobrze. Wiem, że 100 to nie dużo, ale jestem spłukany lol.

Przykro mi, że tak się stało :c