Mogę sobie wyobrazić, że można je kupić tylko w Wielkiej Brytanii za okazaniem licencji handlowej.
W serwisie Ebay sprzedaje się wiele nitroetanu / nitrometanu, ale wielu sprzedawców prosi o jakąś formę dowodu.
Byłoby to łatwe do podrobienia, ale można spróbować znaleźć numery rejestrowe firm, które mogą mieć coś wspólnego z jakimkolwiek przypadkiem użycia substancji chemicznej, ale nie mają obecności w Internecie, więc trudno jest znaleźć kontakty. Numery te można znaleźć na kilku stronach internetowych, muszą istnieć strony internetowe specyficzne dla danego kraju tylko dla firm z Wielkiej Brytanii, ale z pewnością również strony internetowe specyficzne dla UE dla wszystkich zarejestrowanych firm w UE. Spróbowałbym tego tylko w przypadku zamówienia na adres, który nie może być powiązany ze mną
Inną opcją są Niemcy, Polska lub Chiny. W każdym z tych krajów jest wielu sprzedawców, którzy mogą wysłać te chemikalia do ciebie i którzy mogą być skłonni do ich ponownego oznakowania.
Właśnie wysłałem około 30 pudełek zawierających 1x20L pojemnik w każdym pudełku z metanolem, etanolem, metyloaminą i podobnymi płynnymi chemikaliami. Oznaczyłem je po prostu jako środki czyszczące i wszystkie zostały przewiezione z Polski przez Niemcy do Belgii.
Ponieważ transport tych towarów pod względem logistycznym z kraju do kraju nie jest nielegalny, ale raczej ograniczony, może to dać ci inną możliwość.
Możesz to zrobić w klasyczny sposób i kupić go w kraju takim jak Polska od firmy, która nie będzie zadawać pytań, uzyskać oficjalne dokumenty eksportowe / importowe i wysłać je oficjalnym kurierem... Istnieje również wielu prywatnych kurierów aktywnych na Ebay, którzy jeżdżą co tydzień z Polski do Wielkiej Brytanii i odwrotnie, jeśli znajdziesz takiego, który wciąż ma pojemność w swojej ciężarówce, możesz zarezerwować miejsce dość tanio, zwykle zadają też mniej pytań.
W tym przypadku użyłbym skradzionych lub fałszywych danych firmy kurierskiej, a także adresu, który wydaje się być zgodny, ale nie może być powiązany ze mną.
Mam nadzieję, że to pomoże