- Reaction score
- 2
Zawsze chciałem zrobić DMT, ale nie mogłem tego zrobić z chemikaliów OTC, a wszystkie syntezy, które znalazłem, wymagały NaBH4 lub innych jego pochodnych. Potem przyszła mi do głowy synteza indolu Fischera, ale nie mogłem znaleźć tutaj żadnych przepisów, a te, które znalazłem, zaczynały się od 4-chlorobutanalu, do którego również nie miałem dostępu. Dlatego wymyśliłem tę syntezę z kwasu gamma-aminomasłowego, który jest stosowany jako hormon ukorzeniający dla roślin.
Czy ten przepis jest w ogóle prawdopodobny? Jeśli nie, to czy istnieje sposób na zmodyfikowanie go w taki sposób, aby można go było wykonać z chemikaliów OTC lub czy istnieje znany przepis na 4-(N,N-dimetyloamino) butanal dietyloacetal, który można wykonać z chemikaliów OTC?
Czy ten przepis jest w ogóle prawdopodobny? Jeśli nie, to czy istnieje sposób na zmodyfikowanie go w taki sposób, aby można go było wykonać z chemikaliów OTC lub czy istnieje znany przepis na 4-(N,N-dimetyloamino) butanal dietyloacetal, który można wykonać z chemikaliów OTC?