- Reaction score
- 7
Cześć wszystkim! Chciałbym zsyntetyzować 3-cmc na własny użytek. Bardzo go polubiłem, ale nie mogę go już zdobyć (ciągłe oszustwa / kiepskie zamienniki). Mam niewielkie doświadczenie w chemii organicznej, takie jak proste ekstrakcje kwasowo-zasadowe itp. Przejrzałem to forum i jest kilka postów dotyczących tego syntetyku, ale nie mogłem znaleźć solidnego opisu, tylko martwe wątki i linki do innych postów, które nie były łatwe do naśladowania dla nowicjusza takiego jak ja.
Oto odczynniki, które zgromadziłem do tej pory dla mojego projektu:
2-bromo-3'-chloropropiofenon (postać płynna)
Dichlorometan
Aceton
Metyloamina
HCL 32%
Czy ktoś może mnie zaprowadzić do dobrego opisu lub ewentualnie wideo?
Przewiduję również, że popełnię błędy za pierwszym lub drugim razem, gdy przejdę przez ten proces. Aby nie marnować odczynników podczas ćwiczeń, jakie są dobre minimalne ilości na początek, szczególnie w przypadku 2b3c? Czy mogę zacząć od 5 lub 10 ml? Następnie dostosowując resztę poprzez masę molową?
Z góry dzięki!!!
Oto odczynniki, które zgromadziłem do tej pory dla mojego projektu:
2-bromo-3'-chloropropiofenon (postać płynna)
Dichlorometan
Aceton
Metyloamina
HCL 32%
Czy ktoś może mnie zaprowadzić do dobrego opisu lub ewentualnie wideo?
Przewiduję również, że popełnię błędy za pierwszym lub drugim razem, gdy przejdę przez ten proces. Aby nie marnować odczynników podczas ćwiczeń, jakie są dobre minimalne ilości na początek, szczególnie w przypadku 2b3c? Czy mogę zacząć od 5 lub 10 ml? Następnie dostosowując resztę poprzez masę molową?
Z góry dzięki!!!