- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 77
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 89
46 g benzald. (~95%) + 36,8 g MEK + 45 g sālsskābes (18%). 100°C līdz 115°C grādi.
Laiks: 4 stundas.
Domāju, ka turpmāk izmantošu šos daudzumus, jo tik lielu organisko fāzi vēl nekad neesmu ieguvis, un man nebija jāliek daudz vairāk reaģentu. Visus reaģentus es grasījos vispirms ievietot tādā pašā daudzumā kā iepriekš, bet, kad nejauši ieliku 45 g sālsskābes, lai gan man vajadzēja ielikt tos pašus 30 g. Tāpēc es maisījumam pievienoju vairāk arī pārējo reaģentu.
MEK daudzums bija proporcionāli mazāks, jo tā pietrūka, bet tas nemaz nekaitēja, jo, spriežot pēc organiskās fāzes lieluma, tas bija labi. Tagad es arī sildīju nedaudz augstākā temperatūrā. Es mēģināju sildīt arī 120-130 °C grādos, bet pēc vairākiem eksperimentiem nonācu pie šīs pakāpes aptuveni 100 °C. Zemāka temperatūra samazināja iznākumu.
Laiks: 4 stundas.
Domāju, ka turpmāk izmantošu šos daudzumus, jo tik lielu organisko fāzi vēl nekad neesmu ieguvis, un man nebija jāliek daudz vairāk reaģentu. Visus reaģentus es grasījos vispirms ievietot tādā pašā daudzumā kā iepriekš, bet, kad nejauši ieliku 45 g sālsskābes, lai gan man vajadzēja ielikt tos pašus 30 g. Tāpēc es maisījumam pievienoju vairāk arī pārējo reaģentu.
MEK daudzums bija proporcionāli mazāks, jo tā pietrūka, bet tas nemaz nekaitēja, jo, spriežot pēc organiskās fāzes lieluma, tas bija labi. Tagad es arī sildīju nedaudz augstākā temperatūrā. Es mēģināju sildīt arī 120-130 °C grādos, bet pēc vairākiem eksperimentiem nonācu pie šīs pakāpes aptuveni 100 °C. Zemāka temperatūra samazināja iznākumu.
↑View previous replies…
- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,107
- Deals
- 1
Es tikai skaitļu stohometrija pēc mol. Un 31,229 g mek ir =46 g benzaldehīda, un, ja ņem vērā, ka benzaldehīda ir 95 %, iegūst 29,668
- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,107
- Deals
- 1
un mek sver 0,8 g ml, tātad 37,85 ml 36,8 g mek = 46MLun 46 g benzaldehīda ir 48,02 ml. Man jāaizved zēns uz autobusu, tad es atgriezīšos, lai pabeigtu šo matemātikas uzdevumu. Es to daru tikai prakses nolūkos, jo man ir jāuzlabo ķīmijas matemātikas zināšanas. Tas ir vēl biedējošāk, kad jūs pārslēdzaties starp tilpumu un svaru, tas droši vien arī ir mootiski, bet es vienkārši gribu to apgriezt savā galvā un apskatīt, jo tas, iespējams, man būs vajadzīgs nākotnē.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 89
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 77