Aminogrupu attīrīšanas pamati, izmantojot nātrija bisulfīta aduktu

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Nesen kādā RC kopienā redzēju diskusiju, kurā tika runāts par amfgrupu un 4mmc attīrīšanu, izmantojot bisulfīta aduktu.

Ņemot vērā tur minētās molārās proporcijas, es nedomāju, ka šo ceļu ir izstrādājis profesionālis. Bet es to ieviesu šeit, lai to apspriestu: varbūt ir vērts tam pievērst uzmanību.

Īsumā tas ir aprakstīts šādos posmos:

1. Bāzi ekstrahē ar NaOH un atdala ar šķīdinātāju (DCM, heksānu utt.).
2. Šķīdinātājā izšķīdinātajai bāzei pievieno nātrija bisulfīta NaHSO3 ūdens šķīdumu milzīgās molārās proporcijās 1:4 vai pat 1:5 (kur 1 ir bāze un 4 ir bisulfīts).
3. Bisulfīta adukts nekavējoties nogulsnējas un tiek izskalots ar papildu šķīdinātāju.
4. Noskalotais bisulfīta adukts pārvēršas atpakaļ bāzē, pievienojot nātrija karbonātu Na2CO3 tādā pašā milzīgā molārajā proporcijā 1:4.
5. Atdalīta bāze
6. Darbs paveikts

Šis ceļš ir piemērots metamfetamīnam un amfagrupai, kā arī 4mmc.

Es saprotu principu: nātrija bisulfītam ir vāji skābas īpašības, un tas var pārvērst dažas bāzes nātrija aduktā, kas acīmredzami nogulsnējas tādos šķīdinātājos kā DCM, ēteris, heksāns un ūdens. Bet es neesmu atradis nevienu labi zināmu protokolu šādai nātrija bisulfīta lietošanai.

Lai gan ir daži labi zināmi protokoli, kad šo nātrija adukta veidošanās veidu (ar dažādiem šķīdinātājiem) izmanto farmācijas ražošanā, bet parasti ketonu attīrīšanai.

Vai ir kāds ekspertu viedoklis par šo ceļu?

Last edited:

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,080
Deals
1
Es neesmu eksperts vai pat aizrautīgs amatieris, bet man ir aizdomas, ka arī persona, kas to sarakstījusi, tāda nav. Cik man zināms, sulfīta katjons ir sērskābes konjugētās bāzes konjugētā bāze. Manuprāt, tas nozīmē, ka tas neveidos Lewisa skābi ar daudz ko citu. Metāli.
Varbūt es esmu pilnīgi nepareizi. Jūs lūdzāt mani komentēt, tāpēc es pavadīju apmēram 30 minūtes, aplūkojot iesaistīto ģenētiku, un es neredzu, ka tas būtu dzīvotspējīgi.

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Jā, es arī vairāk lasīju par šo tēmu un centos to izprast. Izskatās, ka, vismaz tā, kā tas šeit ieviests, tas ir pilnīgi bezjēdzīgi.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,080
Deals
1
Patiesībā man šķiet, ka es to sapratu. Šķiet, ka tas, uz ko jūs atsaucaties, ir nātrija bisulfīta pievienošana tieši aldehīdam, lai iegūtu sulfonātu. Tā ir labi zināma reakcija, kas labi sader ar jūsu ierosināto un darbojas. Daudzi aldehīdi kļūst par narkotikām, un sulfonāts man šķiet kā Lewisa skābe.

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Taču jebkurā gadījumā nātrija bisulfīts reaģē gan ar amīniem, gan ketoniem. Un, iespējams, arī ar citiem organiskajiem savienojumiem (piemaisījumiem). Mēs tos visus pārvēršam par bisulfīta aduktiem, pēc tam tos pārvēršam atpakaļ iepriekšējā stadijā. Tātad, ja mūsu mērķis ir atdalīt organiskos savienojumus, tas šķiet bezjēdzīgi.
Bet neorganiskiem savienojumiem tas darbojas labi. Bet arī šajā gadījumā pietiek ar bāzes ekstrakciju.

Last edited:

2-79-790125

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
21
Šķiet loģiska vieta, kur ievietot manu jautājumu........

Man ir jāpārbauda veiksmīga MDP2P sintēze no Wackera safrola, benzohinona, palādija hlorīda oksidācijas (Bright Star recepte, ko papildina Strike's Total Synthesis II, Metilmana un Dr. Drool modifikācijas un, iespējams, ducis citu resursu).
Tas bija mans pirmais mēģinājums, un tā rezultātā ieguve bija nožēlojami zema, tāpēc es pat neesmu patraucējies ar pēdējo soli - lēnām destilēt šķīdinātāju no MDP2P. Tas atrodas saldētavā.

Pirmais jautājums - vai mēs visi esam vienisprātis, ka, pilinot MDP2P piesātinātā nātrija bisulfīta šķīdumā, veidosies nogulsnes?
jautājums - vai šīs pašas nogulsnes potenciāli varētu rasties, ja MDP2P pilina kopā ar RM (reakcijas maisījuma) šķīdinātāju, vai ir svarīgi vispirms izolēt MDP2P no šķīdinātāja?
jautājums Nr. 3 - kādi padomi, kā pagatavot piesātinātu nātrija bisulfīta šķīdumu?
jautājums - kas ir vieglāk izolēt/attīrīt MDP2P: destilēt šķīdinātāju, lai izolētu MDP2P, vai pievienot visu MDP2P/šķīdinātāja maisījumu piesātinātam nātrija bisulfītam un tad izfiltrēt MDP2P nogulsnes?