ACAB, es vēlreiz izlasīju jūsu ziņu un domāju, ka problēmas atslēga ir šajā teikumā:
Tas nozīmē, ka slānis, ko Jūs izvilkāt kā `eļļas bāzi`, nav tīra eļļas bāze. Kāpēc arī šeit neizmantot petrolēteri (vai citu nepolāru šķīdinātāju)? No brīža, kad šķīdums sasniedz pH12 un veidojas slānis, ir labi atdalīt eļļaino slāni, bet ievietot to dalāmajā piltuvē un pievienot vienādu daudzumu petrolētera, tad saglabāt petrolētera slāni Ērlenmeijera traukā, ja veidojas divi slāņi. Ne petrolētera slāni (ja tas veidojas) var pievienot sākotnējam ūdenim un pēc tam ekstrahēt ar pārējo ūdeni. Trīs reizes izmantot tikai 10 % no ūdens tilpuma, iespējams, ir par maz, izmantojiet 30 %, tad 20 %, tad 20 %, tad 20 %.
Es zinu, ka tas ir diezgan daudz ētera, kā indikatoru var izmantot ūdeni: ūdens kļūst gandrīz dzidrs, kad lielākā daļa eļļas ir ekstrahēta.
Apvienot petrolētera frakcijas, pievienot tās dalāmajā piltuvē un mazgāt vismaz 2-3X ar destilētu ūdeni, tad 1X ar sālījumu (piesātinātu NaCl šķīdumu). Tad sākt žāvēšanu, bet pievienot tikai "pietiekami daudz" MgSO4, nevis "vairāk ir labāk". Kad pēc 15-20 minūtēm MgSO4 parādās sniega bumbas efekts, tad viss ir kārtībā. Ja jums ir molveida siets, tad MgSO4/Na2SO4 vietā varat izmantot arī to. MgSO4 filtrē pēc gravitācijas. Man tas īsti nepatīk, jo tā molekulu izmērs ir diezgan mazs, un tas var izkļūt cauri dažiem filtriem, un to var nākties filtrēt vairāk nekā vienu reizi.
Kad jums ir tīrs un sauss benzīna ēteris, tad destilējiet to, lai, izmantojot vairāk pirms tam, nebūtu nozīmes, jūs to iegūtu atpakaļ. Tas jādara jebkurā gadījumā ar lielāko daļu šķīdinātāju.
Vispārējs noteikums ir arī tas, ka, atdzesējot vai vienkārši atstājot ārā jebkādus sausus šķīdumus, nekad neaizmirstiet tos pārklāt ar virtuves plēvi un gumiju, lai tie būtu hermētiski noslēgti.
Informējiet mūs, ja problēma joprojām pastāv, ja rīkojaties šādi.