4mmc kristalizācijas bine metode

kinshasa99

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Es izmēģināju sālījuma kristalizāciju NaCl šķīdumā
23 g NaCl izšķīdu 100 ml ūdens un
100 g 4mmc un ievietoju saldētavā, bet. metode neizdevās.
Tagad man ir 4mmc cieta viela, kas sajaukta ar NaCl (sāls).
Vai kāds zina, kā atdalīt sāli no 4mmc?

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
Уjāatbrīvojas no ūdens. jums paliks NaCl + 4-mmc maisījums. tad pievienojiet IPA un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai (uz 100 g maisījuma 2 l IPA). 4-mmc izšķīdīs IPA, un NaCl paliks kā nogulsnes. filtrējiet. tad destilējiet IPA. bet parasti šāda veida kristalizācijai izmanto nevis NaCl, bet CaCl - esiet uzmanīgi).

subzero013

Don't buy from me
Resident
Reaction score
24
ja mef + ūdens ūdens šķīdumam pievieno nedaudz sālsskābes, vai tas normāli kristalizējas saldētavā pie negatīvas temperatūras - 16-20 grādu temperatūrā. vai ūdens nesasalst kopā ar mef?

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
būs sasaldēt

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
izšķīdiniet 4-mmc degvīnā vai ūdens + acetona maisījumā (50% / 50%), tad tas nesalst. bet ar šo metodi jūs nesaņemsiet lielus kristālus. kristāli būs ļoti mazi, kā sniegpārslas.

subzero013

Don't buy from me
Resident
Reaction score
24
Nākamajā tēmā viņi rakstīja, ka -8 temperatūrā ūdens nesasalst, vai nav izmēģinājuši šādā temperatūrā? Vai ir vērts tam ticēt? Kristāli ir ļoti cieši viens pie otra novietoti, izskatās cieti

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
ja 4-mmc koncentrācija ūdenī ir 1g uz 1ml vai vairāk nekā 1g uz 1ml, tad -8C temperatūrā šķīdums nesasalst. bet jau -10C vai zemākā temperatūrā šķīdums sasalst.

george123

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Kad es gribu kristalizēties, man jāgaida, līdz iztvaiko viss šķidrums?Daudz darbinieku paliek ūdenī?cik dienas man jāgaida normāli?

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
10-15 stundas. šī ir izohidriskā kristalizācijas metode - šķīduma pārsātinājums notiek šķīdinātāja (ūdens) temperatūras pazemināšanās dēļ. aptuveni 10-20% 4-mmc paliks ūdenī. tāpēc mēs neizmetam ūdeni, bet iztvaicējam to, lai iegūtu atlikušo 4-mmc.

george123

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Es redzu Jūsu metodes, kā kristalizēt, bet kāpēc cilvēki dod 2-3 ml uz 1 g 4 MMC tas būs atšķirība Cik lieli ir kristāli. vairāk šķīdinātāja vairāk 4 MMC paliek uz ūdens?

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
3-4 ml uz 1 g - tas attiecas uz izotermisko metodi - kad šķīduma pārsātinājums tiek sasniegts šķīdinātāja iztvaikošanas dēļ. jo ilgāk iztvaiko šķīdinātājs, jo lielāks ir kristāla izmērs. taču šai metodei nepieciešams ļoti ilgs laiks - no 2 nedēļām līdz 2 mēnešiem (atkarībā no šķīdinātāja sastāva - ūdens/ spirta vai acetona attiecības).

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,151
Deals
1
Last edited:

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
nē. šī metode ir citāda. ar NaCl viņš gribēja pazemināt ūdens sasalšanas temperatūru, lai no tā pilnīgāk nogulsnētos 4-mmc hidrohlorīds. bet acīmredzot es kļūdījos. lai pazeminātu ūdens sasalšanas temperatūru, izmanto nevis NaCl, bet CaCl. CaCl 10 % šķīdums pazemina ūdens sasalšanas temperatūru līdz -20C. NaCl pazemina ūdens sasalšanas punktu tikai līdz -3C.

Last edited by a moderator:

subzero013

Don't buy from me
Resident
Reaction score
24
Vai kalcija hlorīds mīnus 20 temperatūrā kristalizējas vai ne? Kāda tad ir kristalizēšanās nozīme, ja Mefedrons būs jāattīra no CaCl, veicot citu kristalizāciju? To var aizstāt ar acetonu, viņš arī pazeminās sasalšanas temperatūru, tad nekas nebūs jāatdala.

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
CaCl -20C temperatūrā nekristalizējas un neveidojas nogulsnes (tas paliek ūdenī). Es arī dodu priekšroku acetona izmantošanai ūdens sasalšanas punkta pazemināšanai - manuprāt, tas ir vienkāršāk un ērtāk.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,151
Deals
1
3Y7eMz4RaB
1BmoclFY8v

Jūs neesat precīzi, aplūkojiet šos grafikus.
Kā jau teicu iepriekš, šī metode izskatās neefektīva

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
paldies par palīdzības informāciju!

subzero013

Don't buy from me
Resident
Reaction score
24
Sāls izdalīšana ar citu sāli, protams, ir apšaubāma iespēja. Tomēr jūs varat izmēģināt nelielā skaitā. Pastāstiet, ko jūs esat panācis temperatūrā mīnus 8 grādi kristalizācijai no ūdens? Mājsaimniecības saldētavās temperatūra sākas no mīnus 12 - 14, laboratorijā - no mīnus 10. Vai es slikti skatos, vai ir kāds nestandarta veids?

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
atbilde ir vienkārša: ziema, temperatūra zem nulles...

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
29
Der arī mīnus 10