Amino grupės gryninimo pagrindai, naudojant natrio bisulfito aduktą

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Neseniai mačiau diskusiją kažkurioje RC bendruomenėje, kurioje buvo kalbama apie amf grupės ir 4mmc gryninimą per bisulfito aduktą.

Atsižvelgdamas į ten paminėtas molines proporcijas, nemanau, kad šį būdą sukūrė profesionalas. Bet aš jį pateikiau čia aptarti: galbūt verta į jį atkreipti dėmesį.

Trumpai, jis aprašytas šiais etapais:

1. Bazė ekstrahuojama NaOH ir atskiriama tirpikliu (DCM, heksanu ir t. t.).
2. Natrio bisulfito NaHSO3 vandens tirpalas, į tirpiklyje ištirpintą bazę pridedamas didžiulėmis molinėmis proporcijomis 1:4 ar net 1:5 (kur 1 yra bazė, o 4 - bisulfitas).
3. Bisulfito aduktas iš karto nusėda ir nuplaunamas papildomu tirpikliu
4. Nuplautas bisulfito aduktas paverčiamas atgal į bazę pridedant natrio karbonato Na2CO3 tomis pačiomis didžiulėmis molinėmis proporcijomis 1:4.
5. Atskirta bazė
6. Darbas atliktas

Minėta, kad šis būdas tinka metamfetamino ir amfagrupėms, taip pat 4mmc.

Suprantu principą: natrio bisulfitas pasižymi silpnai rūgštinėmis savybėmis ir kai kurias bazes gali paversti natrio aduktu, kuris akivaizdžiai nusėda tokiuose tirpikliuose kaip DCM, eteris, heksanas ir vanduo. Tačiau neradau jokio gerai žinomo tokio natrio bisulfito naudojimo protokolo.

Nors yra keli gerai žinomi protokolai, kai šis natrio adukto susidarymo būdas (su skirtingais tirpikliais) naudojamas farmacijos gamyboje, bet paprastai ketonams gryninti.

Ar yra ekspertų nuomonė apie šį būdą?

Last edited:

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,080
Deals
1
Nesu ekspertas ar net aistringas mėgėjas, bet įtariu, kad tai parašęs asmuo taip pat toks nėra. Kiek žinau, sulfitų katijonas yra sieros rūgšties konjuguotos bazės konjuguota bazė. Man atrodo, kad tai reiškia, jog jis nesudarys Lewiso rūgšties su daug kuo. Metalai.
Galbūt esu visiškai ne prie ko. Paprašėte manęs pakomentuoti, todėl praleidau apie 30 minučių žiūrėdamas į susijusią genetiką ir nematau, kad tai būtų gyvybinga

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Taip, aš taip pat daugiau skaičiau šia tema ir bandžiau ją suprasti. Atrodo, bent jau taip, kaip čia pristatyta, ji visiškai beprasmiška.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,080
Deals
1
Tiesą sakant, manau, kad supratau. Atrodo, kad tai, apie ką kalbate, yra konkrečiai natrio bisulfito pridėjimas prie aldehido, kad susidarytų sulfonatas. Tai gerai žinoma reakcija, kuri puikiai tinka tam, ką siūlote, ir veikia. Daugelis aldehidų tampa narkotikais, o sulfonatas man skamba kaip Lewiso rūgštis

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Tačiau bet kuriuo atveju natrio bisulfitas reaguoja ir su aminais, ir su ketonais. Tikriausiai ir su kitais organiniais junginiais (priemaišomis). Visus juos paverčiame bisulfito aduktais, tada vėl grąžiname į ankstesnę stadiją. Taigi, jei siekiame atskirti organinius junginius, tai atrodo nenaudinga.
Tačiau neorganiniams junginiams ji puikiai veikia. Tačiau tam vėlgi pakanka bazinės ekstrakcijos.

Last edited:

2-79-790125

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
21
Atrodo, kad tai logiška vieta mano klausimui paskelbti........

Man reikia patikrinti, ar sėkmingai atlikta MDP2P sintezė iš Wackerio safrolo, benzochinono, paladžio chlorido oksidacijos (Bright Star receptas, paremtas Strike'o "Total Synthesis II", Methylmano ir Dr. Drool modifikacijomis ir tikriausiai dar tuzinu kitų šaltinių)
Tai buvo mano pirmasis bandymas, kurio metu gavau apgailėtinai mažą išeigą, todėl net nebandžiau atlikti paskutinio etapo - lėtai distiliuoti tirpiklį iš MDP2P. Jis guli šaldiklyje.

Pirmas klausimas - ar visi sutinkame, kad lašinant MDP2P į prisotintą natrio bisulfito tirpalą susidarys nuosėdos?
Antrasis klausimas - ar tos pačios nuosėdos galėtų susidaryti, jei MDP2P būtų lašinamas į RM (reakcijos mišinio) tirpiklį, ar labai svarbu pirmiausia izoliuoti MDP2P nuo tirpiklio?
klausimas Nr. 3 - ar yra patarimų, kaip paruošti prisotintą natrio bisulfito tirpalą?
Ketvirtas klausimas - kaip lengviau išskirti/išvalyti MDP2P: distiliuojant tirpiklį, kad būtų išskirtas MDP2P, ar įpilant visą MDP2P ir tirpiklio mišinį į prisotintą natrio bisulfitą ir filtruojant MDP2P nuosėdas?