- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 54
Körülbelül egy évvel ezelőtt, miközben a The Drug Users Bible (A droghasználók bibliája) kokainról szóló részének utolsó simításokat végeztem, úgy döntöttem, hogy az Egyesült Királyság piacának rövid elemzését is beillesztem, tekintettel a tényleges tartalomra, ahogyan azt egy jól ismert laboratóriumnak benyújtották. Bár ez csak egy adott időpontban, egy adott helyen fennálló helyzetet mutatja be, úgy gondoltam, hogy itt is érdekes lehet.
.
.
VALAMIT A KOKAINRÓL
Egy esős délután elkezdtem megvizsgálni az egyik ismert brit laboratóriumba beküldött kokainminták tartalmát. A hangsúlyt arra a kérdésre helyeztem, hogy mivel szokták a kokaint dúsítani vagy vágni (nem számítva az egyéb általános kábítószereket).
A 2020 szeptembere és 2021 áprilisa közötti időszakban 162 mintát küldtek be kokainként. Ezek közül 50 (31%) kizárólag kokainként szerepelt, más rögzített tartalom nélkül. A többit két csoportra bontottam: azokra, amelyek egyetlen adalékot adtak vissza, és azokra, amelyek több adalékot adtak vissza. Az így kapott adatok a következők voltak:
Egyetlen adalék (összesen 64 minta):
21 (13,0%) = benzoylecgonin
17 (10,5%) = Levamisol
10 (6,2%) = narkokain
7 (4,3%) = benzokain
6 (3,7%) = Fenacetin
1 (0,6%) = Paracetamol
1 (0,6%) = Metformin
1 (0,6%) = Lidokain
Többszörös adalékok (összesen 48 minta)
10 (6,2%) = Levamisol + benzoylecgonin
7 (4,3%) = Levamisol + narkokain
5 (3,1%) = Levamisol + benzoilekgonin + narkokain
4 (2,5%) = benzoylecgonin + norkokain
3 (1,9%) = Benzoylecgonin + Ecgonin-metilészter
2 (1,2%) = Benzokain + norkokain
2 (1,2%) = Fenacetin + Benzokain
2 (1,2%) = Fenacetin + narkokain
2 (1,2%) = Benzoilecgonin + narkokain + ecgonin-metilészter
1 (0,6%) = Levamisol + Fenacetin
1 (0,6%) = fenacetin + norkokain + benzokain
1 (0,6%) = Tropakokain + Norcokain + Benzoilecgonin + Ecgonin-metilészter
1 (0,6%) = Levamisol + Norcokain + Benzokain
1 (0,6%) = Levamisol + Norcocain + Benzoylecgonin + Tropacocain
1 (0,6%) = Benzokain + ecgonin-metilészter
1 (0,6%) = Fenacetin + ecgonin-metilészter + benzoilekgonin + koffein + benzokain
1 (0,6%) = Levamisol + Metformin + Norcocain + Benzoylecgonin
1 (0,6%) = Levamisol + Benzoylecgonin + Norcokain + Ecgonin-metilészter
1 (0,6%) = Benzoylecgonin + Prokain + Norcokain + Ecgonin-metilészter
1 (0,6%) = Levamisol + Benzoylecgonin + Fenacetin + Ecgonin-metilészter
Meg kell jegyezni, hogy ezek közül nem mindegyik tömegnövelő vagy vágóanyag: néhány egyszerűen lebomlásból vagy gyártási problémákból adódik. Valószínűleg nem a legjobb terminológia, ha adalékanyagként vagy adalékanyagként hivatkozunk rájuk.
Ami azonban nem lepett meg, hogy a levamisol ilyen magasan szerepelt (a fenti minták 28%-ában volt jelen); bár ez nem volt olyan magas, mint amitől tartottam. Széles körben ismert, hogy ezt parazita féregfertőzések kezelésére használják, és hogy nagyon rossz ötlet nagy mennyiségben szippantani. Meglepett a lidokain alacsony helyezése is, mivel arra számítottam, hogy ez lesz az elsődleges érzéstelenítő/hatóanyag. Talán megint látszik rajtam a korom, ami szintén arra késztet, hogy elgondolkodjam, mi történt a prokainnal.
.
Emlékeztető: a könyv PDF változatának ingyenes letöltése közvetlenül a Breaking Bad's Chemical Library-ból, innen:
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhn...yd.onion/resources/the-drug-users-bible.3477/
.
.
VALAMIT A KOKAINRÓL
Egy esős délután elkezdtem megvizsgálni az egyik ismert brit laboratóriumba beküldött kokainminták tartalmát. A hangsúlyt arra a kérdésre helyeztem, hogy mivel szokták a kokaint dúsítani vagy vágni (nem számítva az egyéb általános kábítószereket).
A 2020 szeptembere és 2021 áprilisa közötti időszakban 162 mintát küldtek be kokainként. Ezek közül 50 (31%) kizárólag kokainként szerepelt, más rögzített tartalom nélkül. A többit két csoportra bontottam: azokra, amelyek egyetlen adalékot adtak vissza, és azokra, amelyek több adalékot adtak vissza. Az így kapott adatok a következők voltak:
Egyetlen adalék (összesen 64 minta):
21 (13,0%) = benzoylecgonin
17 (10,5%) = Levamisol
10 (6,2%) = narkokain
7 (4,3%) = benzokain
6 (3,7%) = Fenacetin
1 (0,6%) = Paracetamol
1 (0,6%) = Metformin
1 (0,6%) = Lidokain
Többszörös adalékok (összesen 48 minta)
10 (6,2%) = Levamisol + benzoylecgonin
7 (4,3%) = Levamisol + narkokain
5 (3,1%) = Levamisol + benzoilekgonin + narkokain
4 (2,5%) = benzoylecgonin + norkokain
3 (1,9%) = Benzoylecgonin + Ecgonin-metilészter
2 (1,2%) = Benzokain + norkokain
2 (1,2%) = Fenacetin + Benzokain
2 (1,2%) = Fenacetin + narkokain
2 (1,2%) = Benzoilecgonin + narkokain + ecgonin-metilészter
1 (0,6%) = Levamisol + Fenacetin
1 (0,6%) = fenacetin + norkokain + benzokain
1 (0,6%) = Tropakokain + Norcokain + Benzoilecgonin + Ecgonin-metilészter
1 (0,6%) = Levamisol + Norcokain + Benzokain
1 (0,6%) = Levamisol + Norcocain + Benzoylecgonin + Tropacocain
1 (0,6%) = Benzokain + ecgonin-metilészter
1 (0,6%) = Fenacetin + ecgonin-metilészter + benzoilekgonin + koffein + benzokain
1 (0,6%) = Levamisol + Metformin + Norcocain + Benzoylecgonin
1 (0,6%) = Levamisol + Benzoylecgonin + Norcokain + Ecgonin-metilészter
1 (0,6%) = Benzoylecgonin + Prokain + Norcokain + Ecgonin-metilészter
1 (0,6%) = Levamisol + Benzoylecgonin + Fenacetin + Ecgonin-metilészter
Meg kell jegyezni, hogy ezek közül nem mindegyik tömegnövelő vagy vágóanyag: néhány egyszerűen lebomlásból vagy gyártási problémákból adódik. Valószínűleg nem a legjobb terminológia, ha adalékanyagként vagy adalékanyagként hivatkozunk rájuk.
Ami azonban nem lepett meg, hogy a levamisol ilyen magasan szerepelt (a fenti minták 28%-ában volt jelen); bár ez nem volt olyan magas, mint amitől tartottam. Széles körben ismert, hogy ezt parazita féregfertőzések kezelésére használják, és hogy nagyon rossz ötlet nagy mennyiségben szippantani. Meglepett a lidokain alacsony helyezése is, mivel arra számítottam, hogy ez lesz az elsődleges érzéstelenítő/hatóanyag. Talán megint látszik rajtam a korom, ami szintén arra késztet, hogy elgondolkodjam, mi történt a prokainnal.
.
Emlékeztető: a könyv PDF változatának ingyenes letöltése közvetlenül a Breaking Bad's Chemical Library-ból, innen:
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhn...yd.onion/resources/the-drug-users-bible.3477/