Tényleg nem tudom elmondani, mennyire örülök, hogy ezt megcsináltam, NINCS tudományos ismeretem - az alapvető középiskolai kémiai ismereteken kívül (amire NEM figyeltem oda, és a "buta gyerekek" csoportjába tartoztam - nem lehetett, hogy egyszerűen nem érdekelt minket!) És még relevánsabb információ a kéregkivonatok sokszor történő elvégzéséből, DE úgy találtam, hogy teljesen másként kellett gondolnom rá, és még azokon a részeken is, ahol azt hittem, hogy először össze tudom hasonlítani, tényleg nem tudtam - a legközelebbi dolog a kivonáshoz az utolsó előtti lépés, ahol a szintézis azt mondta nekem, hogy egyszerűen elpárologtatom az összes hexánt, de megváltoztattam, hogy fagyasztásos csapadékot csináljak, mivel tudtam, hogy ez egy szénhidrogén, tudtam, hogy a naftát egy csomó különböző nem specifikus szénhidrogén, és 2+2-t tettem össze.
Tényleg egyszerűbb volt számomra, hogy csak tudtam, hogy ez egy TELJESEN különálló folyamat...
Ha visszamennék az időben - vagy ha ezt olvasod, és azt gondolod, hogy olcsóbb lenne egy egész laboratóriumot felállítani és a semmiből szintetizálni a DMT-t, hogy eladhasd - vagy akár lenyeld, biztosíthatlak, hogy nem az. Azt mondtam az egész úton, hogy nem ezért csinálom ezt... ez egy személyes tudáskeresés.
Azt is el tudnám képzelni, hogy a legtöbb ember, aki megpróbálná ezt megtenni, szabadidejében tenné, talán egy laborban, ahol dolgozik, vagy vegyészhallgató vagy akár posztgraduális hallgató, és egy kis extra "munkát" végez az oldalon - ez lehet, hogy olcsóbb, de a semmiből kezdeni? Nem...ne fáradjon, legalábbis nem az első szintézishez.
Ha TÉNYLEG fáradoztam volna, hogy összehasonlítsam a DMT szerkezetét valami olyasmivel, mint a meszkalin - valószínűleg láttam volna, hogy a meszkalin egyszerűbb molekula, néhány pszichedelikus amfetamin is érdekes lenne - ezért is habozom használni a kis mennyiségű nitroetánt, amivel rendelkezem, standard r-amfetát készítve.
Aaaanyway - szándékomban áll kipróbálni ezt nagyobb léptékben, de szeretném látni, hogy az eredeti olajból az ezt megelőző lépésből még többet tudok-e kihozni....
Ez nem olyan elegáns kémia, mint az indol útvonal, azt mondanám, de sokkal könnyebb, és érdekelne, hogy megnézzem, ha STAB nyilvánvalóan savas körülmények között csinálja, könnyebbé tenné-e a kristályosítást a végén, mert ez a bit egy abszolút labdafájdalom volt!
Ne feledje, hogy nem rendelkezik megfelelő laboratóriumi minőségű exszikkátorral, valószínűleg lelassított engem, valamint nem tudta a különbséget a vákuumos exszikkátor és a vákuumkamra között! Szóval az utolsó kicsit bodge egy kicsit azzal, hogy nem húztam olyan erős vákuumot, mint amilyet szerettem volna, DE a kandalló tetejére ültettem 50c-nél....it működött, és ahogy ma reggel láthatod, végre megmaradt a viaszos, kaparható anyag az alján és a kristályok, amelyek a fagyasztóból képződtek a széle körül.
Legközelebb én is megpróbálnék kristályosító edényt használni a főzőpohár helyett, és arra is ügyelnék, hogy meleg olajfürdőből is csináljam, csak tényleg lassítsam le a hűtési folyamatot, amennyire csak lehet.
Ó, és még több bloomin heptán!!! Én n-heptánt használtam, mivel ez volt minden, amit találtam, de ma többet tanulva a heptánról, most már értem, hogy néhány más ilyen természetű szintézis, amit láttam, miért használ például 1,2-hexánt, ami valójában a heptán egy fajtája.
Gah -
ez tényleg, minél többet tanulok, annál kevésbé úgy tűnik, hogy tudom!!!!