A vákuum biztosítása és alkalmazása a laboratóriumban

Bhuro

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Az aceton és a DCM vákuumdesztillációjához

J-man

Don't buy from me
Resident
Reaction score
5
mire használhatná még? ha hidegcsapdát állítana be, használhatná vac-desztillációkhoz? Oldószerek, esetleg kénsavig?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,288
Deals
1
Mit használjon? Vákuumszivattyú? A kénsav nem oldószer. Sok figyelmet igényel, nem ajánlom, hogy kénsav desztillációt végezzen otthon, jó tapasztalat nélkül.

J-man

Don't buy from me
Resident
Reaction score
5
Bocsánat, valójában azt kérdeztem, hogy használhatom-e a vákuumot, amiről 'Asheschem' mutatott egy képet. (ez egy kék vákuumszivattyú) Azon gondolkodom, hogy vajon az a vákuumszivattyú használható-e vákuumdesztillációhoz. És ha igen, akkor mire lehetne használni? Tudna-e vákuumdesztillációt végezni oldószerekből? vagy ha kénsavat akarnál tisztítani. Rendben lenne, ha beállítanék egy hidegcsapdát stb.

general

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
18
hello, már olvasott át sok a készülékkel kapcsolatos pieces.its igazán jó stuff.it van egy csomó "hús", hogy ez; ha érti me.could Ön talán ajánlani egy gyártó vagy modell vakuumszivattyú, amely illeszkedik valaki akar szintetizálni egy kis mennyiségű a-pvp mint első kémiai kísérlet?.maybe egy gazdaságos kezdés megközelítés..thank Önt a tartalom....

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,288
Deals
1
Bármilyen vízsugaras vákuumszivattyú. Nem tudok tanácsot adni. Ha elolvassa a bejegyzést, megértheti, hogy minden az Ön korlátaitól és pénzétől függ.

diogenes

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
110
Szia Patton, a válaszod meglepett, mert azt hittem, hogy membránszivattyút fogsz ajánlani, de emlékeztetett egy problémára is, amiért elhagytam a vízsugárszivattyúk használatának ötletét. A Nile Red videót követve többféle változatot is próbáltam építeni, de amikor a szivattyú nagyon erős volt, akkor szívóhatást kaptam, mert a `venturi adapter` (nem tudom a helyes nevét) nem tudta továbbítani a vizet és az lassan felgyülemlett az adapterben, majd bejutott a lombikba. Ezt valószínűleg meg tudom oldani egy egyirányú adapterrel, de amikor megpróbáltam, a szivattyú már nem hozott létre vákuumot (az egyirányú szelep csak abban segített, hogy ne kerüljön víz a lombikba). Esetleg tudtok egy jó weboldalt, ami elmagyarázza a buktatókat? Vagy csak mondjátok el, hogy miért jobb, mint a membránszivattyúk, hogy bátorítsatok, hogy újra próbálkozzak :).

A legnagyobb problémám a legtöbb szivattyúval a zaj, ami korlátozza azokat az időket, amikor használni tudom őket. Melyik típus a legjobb ebből a szempontból? (Tudom, hogy a legcsendesebb valószínűleg az lenne, ha csak egy adaptert csatlakoztatnék a csaphoz, de elég drága lenne az órákon át tartó üzemeltetés és nem is környezetbarát.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,288
Deals
1
Szia, mondtam, hogy nem tudok ajánlani valamit pontosan cuz nem ismerem a laboratóriumi körülményeit. Néhány laboratóriumban nincs semmilyen határérték a vízzel. Abban az esetben, ha a laborja a padlásán van, érdemes membránszivattyút vagy forgólapátos szivattyút használni. Használjon visszacsapó szelepet a visszaszívás elkerülése érdekében.

general

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
18
Oké, igen, rájöttem, hogy ez nem volt egy vágott és száraz kérdés, mert nem adtam semmit, hogy menjen, de tanultam valamit a válaszod és a többi válasz rá, és ezért vagyok itt. szükségem van egy kis iskolázásra, lol, köszönöm az oktatást!

keras

Don't buy from me
Member
Language
🇬🇧
Reaction score
0
How strong vacuum pump I need to distill water at 60C? Would cheap amazon rotary pumps work for that?

GhostChemist

Expert
Reaction score
342
RkCpXSRIod

With this vacuum pump (available on Amazon in different variants) water is boiling at room temperature