- Solutions
- 1
- Reaction score
- 424
Nagyon köszönjük a könnyű és részletes szintetikus leírást!
Mi a helyzet a hidrogén-peroxiddal, az helyettesíthető lenne? Ez manapság egy nagyon ellenőrzött vegyszer, és elég macerás szintetizálni magadnak. Főleg katalizátorként van ott a reakcióban a jégecetsav és a 3-metil-4-fenil-3-buten-2-on között, ugye? Mi lehet a jó helyettesítője?
Mi a helyzet a hidrogén-peroxiddal, az helyettesíthető lenne? Ez manapság egy nagyon ellenőrzött vegyszer, és elég macerás szintetizálni magadnak. Főleg katalizátorként van ott a reakcióban a jégecetsav és a 3-metil-4-fenil-3-buten-2-on között, ugye? Mi lehet a jó helyettesítője?
Last edited:
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 76
A peracidok működni fognak (alacsonyabb hozam) Baeyer-Villiger oxidáció.olvassa el a fenti vizsgálati papírt.
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 88
Legutóbb 52,77 gramm MPB-ből 37,28 gramm acetoxifenilpropént kaptam perecetsavval, amelyet 30%-os H2O2-ból és jégecetsavból, valamint 0,1 mól H2SO4-ból készítettem. Az a perecetsav 3 napig állt a szekrényemben, mielőtt felhasználtam volna.
De csak 13,04 g P2P-t kaptam abból a 37,28 g acetoxiból bázisos hidrogénezéssel (semmi melegítés, csak keverés és cseppentés 2,5 óra alatt).
De csak 13,04 g P2P-t kaptam abból a 37,28 g acetoxiból bázisos hidrogénezéssel (semmi melegítés, csak keverés és cseppentés 2,5 óra alatt).
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 22